Înaintea unei întruniri a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Kuleba a declarat că, prin importurile sale de energie, blocul comunitar continuă „să finanţeze maşina de război rusă, agresiunea şi atrocităţile ei”, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.
„A continua să cumpere gaz şi petrol din Rusia ar însemna pentru UE să plătească Rusiei pentru livrările de energie şi să-i furnizeze Ucrainei asistenţă financiară”, a comunicat liderul diplomaţiei ucrainene.
Legat de dificultatea actuală a unei posibile interdicţii UE asupra importurilor de petrol rusesc, ministrul de externe ucrainean a răspuns: „Suntem toţi curioşi să vedem cum se încheie această saga”.
Comitetul European a fost împuternicit să reconsidere propunerea privind un embargo petrolier prezentată în urmă cu 12 zile şi trebuie să prezinte „soluţii concrete” la obiecţiile Ungariei şi a altor state membre.
„Trebuie să reuşim acest al 6-lea pachet, lucrăm deja la al 7-lea”, a insistat ministrul de externe luxemburghez Jean Asselborn. De asemenea, Asselborn a înştiinţat că există şi alte ţări membre care sunt circumspecte faţă de impunerea unui embargo petrolier faţă de Rusia.
Slovacia, Cehia, Bulgaria şi Croaţia sunt sceptice în privinţa unui embargo, se ascund în spatele Ungariei, conform unui responsabil european.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
7 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Este o uniune de state suverane care au luat decizii si pe care le vor aplica, dar treptat.
Treptat-treptat, in vreo 200 de ani, ca nu dau turcii!
Intr-0 sāptāmāna…dupā embargou total… Nu va mai fi interesat nimeni de Ukaina…va fi uitatā ca si COVID. Ce ajutor astepti de la tāri in cādere liberā???
Vezi ca UE a început sa-și încalce propriile sale sancțiuni economice.
Máncate-ar Putin, fascistule!
Vezi toate comentariile (7)