Europa

articolul anterior articolul urmator

Ministrul german al Afacerilor Externe: „Rusia duce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile”

7
19 May 2022 07:16:35
Autor: News.ro
Mjinistrul german de Externe, Annalena Baerbock / FOTO EPA-EFE
Mjinistrul german de Externe, Annalena Baerbock / FOTO EPA-EFE

Ministrul german al Afacerilor Externe Annalena Baerbock a acuzat, miercuri, Rusia că blochează exporturile de cereale din Ucraina ca armă de război, potrivit dpa.

„Rusia duce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile. Prin blocarea porturilor ucrainene, distrugând silozurile, străzile şi căile ferate, Rusia a lansat războiul grânelor, provocând o criză alimentară globală", a spus Baerbock la o întâlnire a miniştrilor de Externe la ONU, în New York. 
 
„Face acest lucru într-un moment în care milioane de oameni sunt deja ameninţaţi de foamete, în special în Orientul Mijlociu şi Africa, - din cauza efectelor devastatoare ale crizei climatice, din cauza pandemiei de Covid, din cauza conflictelor care fac ravagii în propriile regiuni.
 
Potrivit guvernului german, Rusia a blocat exportul a 20 de milioane de tone de grâne din Ucraina, în special către Africa de Nord şi Asia. O mare parte din această cantitate este blocată în portul Odessa.
 
Ucraina este una dintre cele mai mari producătoare de cereale din lume. 
 
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a subliniat importanţa introducerii cerealelor ucrainene, precum şi a alimentelor şi a îngrăşămintelor produse de Rusia şi Belarus pe pieţele mondiale. 
 
Ucraina şi Rusia produc împreună aproape o treime din grâul şi orzul din lume şi jumătate din uleiul de floarea soarelui, a spus el.
 
Războiul din Ucraina ar putea arunca milioane de oameni în insecuritate alimentară şi ar putea provoca "o criză care ar putea dura ani de zile", a spus el.
 
Nivelul global al foametei este la un nou maxim, potrivit ONU. 
 
„În doar doi ani, numărul persoanelor cu insecuritate alimentară severă s-a dublat, de la 135 de milioane înainte de pandemie la 276 de milioane în prezent”, a spus Guterres.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Stan Toma
19.05.2022, 07:18:20

In WW2 Germania a aplicat aceeasi metoda .

0 (2 voturi)
IRINT
19.05.2022, 07:49:00

Kievul nu interferează cu exportul de cereale către Europa și Statele Unite, deoarece aceste livrări încearcă să plătească cel puțin parțial echipamentele, armele și munițiile transferate. Explicând epuizarea rezervelor de alimente, autoritățile ucrainene pot, în cadrul războiului informațional, să declare distrugerea hambarelor de către unitățile Forțelor Armate Ruse, Kievul va fi pregătit pentru tot felul de trucuri pentru a ascunde furtul de bunuri din propria sa țară și pentru a plăti cumva pentru împrumut-închiriere.

-1 (5 voturi)
= aceeaşi mizerie
19.05.2022, 08:18:11

Ironică... Vezi că ți-a rămas între dinți niște "brînză" de putin (nespălat) de la ultima ta "acțiune de susținere" a "amărîtei" ne(putin)ciosului... putin = hitler = aceeași mizerie

0 (6 voturi)
Maria Alexa
19.05.2022, 09:14:35

Aceste livrari ale Ucrainei sunt facute in cadrul unor contracte incheiate, ”geniule”. Dupa ce ucrainienii s-au sinucis la Bucha si in alte zone acum isi distrug depozitele de grane sau le fura ca sa le duca unde pt ca exportul in aceste momente este controlat 100% de statul ucrainian ? Si tractoarele alea furate de ceceni, localizate prin gps s-au intamplat in vis ? Dar zecile de camioane rusesti cu gane furate din sudul Ucrainei filmate ? Penibili au fost si sunt sustinatorii bolsevicilor care uita ca suntem in era tehnologiei .

-2 (6 voturi)
= aceeaşi mizerie
19.05.2022, 07:49:25

Ok. Și dacă e așa cum se spune în articol, acest motiv nu e unul suficient de puternic pentru a începe nimicirea tuturor nespălaților roșii de pe pămîntul Ucraina? Ce mai așteaptă UE, NATO, Occidentul, să intervină militar, și să șteargă orice urmă de nespălat roșu de pe suprafața Ucrainei, plus o "zonă tampon" de vreo sută de kilometri īn jurul graniței?.... putin = hitler = aceeași mizerie

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările