Europa

articolul anterior articolul urmator

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior: Polonia şi Ungaria nu pot fi şantajate cu utilizarea fondurilor UE

11
23 Oct 2020 08:44:44
Autor: News.ro

Polonia şi Ungaria vor depune eforturi pentru a se asigura că niciunul dintre cele două state nu poate fi şantajat în legătură cu utilizarea fondurilor UE, a declarat, miercuri, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, după întrevederea cu omologul său polonez, Zbigniew Rau, la Varşovia, relatează MTI.

La întâlnire, cei doi politicieni şi-au reafirmat poziţia potrivit căreia din fondurile UE trebuie sa beneficieze ambele ţări, întrucât atât Polonia, cât şi Ungaria contribuie la performanţa economică a Uniunii Europene şi, prin urmare, fondurile UE sunt resurse comune, a declarat Péter Szijjártó pentru agenţia ungară de presă MTI.

Acesta a considerat inacceptabil faptul că, prin şantaj, se fac presiuni asupra Varşoviei şi Budapestei să-şi schimbe politica în ceea ce priveşte imigraţia sau alte politici.

De asemenea, politicianul a fost de acord cu omologul său polonez că cele două ţări vor respinge noul pact al Comisiei Europene privind refugiaţii, pact care, potrivit şefului diplomaţiei ungare, are acelaşi principiu pe care l-a avut Comisia în ultimii cinci ani, cu repetarea aceloraşi greşeli.

Pactul propus “ar prevedea, în acelaşi mod, o nouă cotă de refugiaţi şi este doar un experiment gramatical forţat pentru a-l redenumi”, a explicat ministrul ungar de externe care a adăugat că, degeaba este cota numită “rambursare sponsorizată”, aceasta fiind o cotă de refugiaţi la fel de obligatorie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

aglaia văsîi
23.10.2020, 09:03:11

UE tre să le dea un șut încur definitiv fasciștilor rasiști împuțiți din Poulonia și Bozgorja și să-i dea afară pe toți cetățenii lor din Diaspora..

-2 (4 voturi)
Păcală
23.10.2020, 23:17:40

Vápsile Ai visat urát?

+2 (2 voturi)
Lamuritorul
23.10.2020, 11:53:30

Poolyca, nu sunt santajate, ma, sunt puse cu botul pe labe, doar, ca si-o cam iau in cap ca-s mai cu mot ca altii.

-1 (1 vot)
Hoban Razvan
23.10.2020, 13:16:41

Gargara aceasta penibila cu "santajul" e pentru consum intern, la fraierii care pun botul la orice li se serveste de catre presa controlata 99% de catre Orban. Pentru toti ceilalti, pe care nu-i puteti cumpara, cei din afara tarii voastre, lucrurile sunt mult mai simple si mult mai clare: nu pot gresi toti si numai voi sa aveti dreptate in afirmatii. Penibil personaj, grotesc mod de a proceda astfel fata de propria natiune!

-1 (3 voturi)
ana_
23.10.2020, 21:46:24

1. Nu mă dau în vânt după politicile ultraconservatoare ale Poloniei sau Ungariei. 2. Am aflat de curând că imigrația e definită în Tratatele Uniunii ca domeniu suveran al statelor (nici măcar partajat). Discuția era despre celebra formulă „solidaritate europeană”, care era de fapt folosită ca înlocuitor de „imigrație” și era bază a reproșurilor adresate de diverse persoane, mai mult sau mai puțin publice, țărilor estice. 3. „Grațioasa” opțiune de a plăti repatrierea celor expulzați (pentru că nu corespund criteriilor de azil) în loc de a primi o „porție” de imigranți e, de fapt, o obligație de a-i păstra, pentru că nimeni nu-i primește și nu ai unde-i expulza. Adică te căpătuiești cu neexpulzabilii.

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările