articolul anterior articolul urmator

Naţionalismul – un cal troian pentru Europa

9
6 Aug 2014 11:17:54
Eduard Hellvig

9 Comentarii

6.08.2014, 13:16:35

și eu care credeam că ar avea rolul de cal troian democrația de tip american de care a beneficiat Teo Peter și românca însărcinată violată în Italia de yankeii puși pe *șotii*. la timp a venit lămurirea că mă mai călca și pe mine, cu Hummeru*, vreun atașat culturalo-militar de-al licuriciului și muream prost grămadă!

+2 (2 voturi)
Iulian Ene
6.08.2014, 13:47:01

Ai, bre, nea Hellvig, las-o ca macane. Ne pui sa alegem intre demagogia patriotarda a lui Viktor Orban si aberatiile neo-marxiste din raportul Lunacek ,pe care cu avant l-ai semnat. Personal, n-am chef de niciul dintre voi. Vrei sa ne adormi vigilenta cu "toleranta", "Europa", "democratie", "stat de drept" folosite obsesiv, cam cum facea Vadim Tudor cu "patria", "stramosii", "lupta inaintasilor", etc. Se cheama impostura in ambele cazuri.

+2 (4 voturi)
ion vasile
6.08.2014, 18:41:27

Nationalismul este salvarea(si a Europei) ,dar nu ne-au cazut inca solzii de pe ochi, ca sa ne dam seama.

+1 (5 voturi)
ion sbucium
9.08.2014, 08:53:15

Rusia n-a fost nationalista... Petru I si "nemtoaica" Ecaterina II preferau sa invita "creieri", sa foloseasca mintile cele mai luminate din Europa in slujba statului in detrimentul poporului rus. La curtea tarului se vorbea nu rusa, ci franceza. Strainii au facut ca Rusia sa devina un imperiu puternic si maret. URSS a preluat traditia de a folosi "creierii" popoarelor din republicile unionale si autonome. Nationalismul era suprimat la nivel de stat fiind considerat dusmanul n.1 al "prieteniei popoarelor", al trainiciei si puterii statului. Rusia democratica a lui Eltin a continuat traditiile "internationalismului sovietic". Putin e primul in istoria de circa 300 de ani a Rusiei care da frau liber NATIONALISMULUI rusesc, ignorand recomandarile predecesorilor de a pastra ca ochii din cap "prietenia popoarelor" si a tine in frau fortele extremiste, nationaliste. Rezultatele nu s-au lasat asteptate - nationalismul rus a deschis "cutia Pandorei" - a "poftelor" dupa maretia imperiala de alta data, dupa teritoriile "rusesti" ale "fratilor" ucraineni ("novorusi" si "malorusi"). Actualul razboi fratricid din Estul Ucrainei era de imaginat, el a devenit posibil in rezultatul acceptarii de catre Putin la nivel de stat a unei ideologii egoiste si agresive ultra-nationaliste. Nationalismul a fost si ramane cauza "poftelor" teritoriale si a declansarii tuturor tipurilor de razboaie - initial verbale, conceptuale, informationale, apoi economice si comerciale si in ultima faza - militare. Nationalismul e vinovat de cele mai multe razboaie regionale si mondiale.

+1 (1 vot)
ion sbucium
9.08.2014, 09:23:10

Constiinta morala general-umana, CRESTINA, nu permite omuciderea - e un pacat. Dar din moment ce intervin convingerile instinctive, colectiv-egoiste, NATIONALISTE - cel care era considerat "aproapele" devine ca in societatea precrestina, pagana, tribala - un "strain". Iar morala turmei primitive indemna la lupta cu "strainii": "El vorbeste o alta limba - e un strain. El altfel arata la infatisare - e un strain. El - e de o alta credinta, se inchina la alti zei. A venit sa ne faca farmece, rau. - Alunga-l, bate-l,l ucide-l pe Strain!". NATIONALISMUL e ideologia pagana, de ginta, neam, trib, care anuleaza MORALA CRESTINA, neaga DREPTURILE FUNDAMENTALE UMANE si permite savarsirea de fapte si actiuni de DISCRIMINARE fata de alti oameni, grupuri, comunitati si popoare - pana la cea mai degrandant nivel - cel de CRIMA, OMUCIDERE, RAZBOI . Nationalismul e un antipod al CULTURII UMANE, un regres, e o revenire la starea de SALBATICIE, INTUNERIC, PAGANISM.