Europa

articolul anterior articolul urmator

NATO, împărţit în trei grupuri în privinţa războiului din Ucraina: „şoimi”, „porumbei” şi „struţi”

10
3 Jul 2022 09:47:17
Autor: Viorica Marin
Fotografia de familie a liderilor NATO participan'i la summit-ul de la Madrid
Fotografia de familie a liderilor NATO participan'i la summit-ul de la Madrid

Nu există o unitate de opinii între membrii NATO cu privire la modul de a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Alianţa este împărţită în trei grupuri care preferă opţiuni diferite pentru încetarea ostilităţilor, scrie The Sunday Times.

Potrivit sursei, membrii NATO pot fi împărţiţi în trei categorii: „şoimi”, „porumbei” şi „struţi” . Prima dintre acestea include ţări care consideră că Rusia ar trebui să primească cea mai drastică lecţie, privând-o de posibilitatea de a comite acte de agresiune în viitor. Un reprezentant proeminent al „şoimilor” este Polonia, care promovează activ iniţiativele de a oferi Ucrainei armele necesare şi de a impune sancţiuni dure împotriva Federaţiei Ruse. De asemenea, ţările acestui grup sunt în favoarea returnării tuturor teritoriilor ocupate temporar Ucrainei , inclusiv Crimeea şi Donbasul.
 
„ Porumbeii” includ ţări care sunt în favoarea unei încetări timpurii a ostilităţilor în Ucraina, chiar şi în detrimentul concesiunilor teritoriale din partea ucraineană . Aceştia ar fi de acord cu retragerea trupelor ruse pe poziţiile din 24 februarie şi ar recunoaşte, de asemenea, statutul actual al Crimeei, „Republicii Populare Donbas” şi „Republicii Populare Lugansk”. Publicaţia britanică citează un oficial. sub anonimat, dintr-una dintre ţările scandinave, care numeşte un astfel de rezultat „nedrept, dar practic”.
 
În ultima grupă – „struţi” – The Sunday Times include ţări care încearcă să se distanţeze cât mai mult de evenimentele din Ucraina, rezolvând probleme interne. Ei doar susţin oficial deciziile Alianţei. Potrivit jurnaliştilor, „struţii” includ ţările din sudul Europei.
 
În ceea ce priveşte ţările care ajută cel mai activ Ucraina în lupta împotriva agresorului, Kievul poate crea o uniune regională cu ele în viitor. Este vorba de Polonia, Marea Britanie şi ţările baltice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Mircea Nistor
3.07.2022, 10:05:28

Nu știu unde ar intra România, dar cu siguranță, populația include proporții variabile de ,,șoimi , ,,porumbei`` și ,, struți ``

+2 (4 voturi)
Buch
3.07.2022, 10:42:27

La romani e o categorie speciala numita Coco in Bucovina ! Care ar da Bucovina tot tot la Ucraina doar ca sa primeasca o mangaiere peste cap !

-16 (22 voturi)
inuendo
3.07.2022, 12:58:57

Majoritatea popoarelor se încadrează la șoimi. Politicienii și infiltrații ruși în Occident se încadrează la porumbei și struți. Mai esxistă o categorie: hoitari. Cred că știm cu toții cine sunt. Istoria ne-a demonstrat că a ceda este greșit. Și tot istoria ne-a demonstrat că agresorii naziști și sovietici care au declanșat WWII nu s-au anihilat reciproc, așa cum doreau vesticii. Care până la urmă s-au făcut frate cu dracu.

+2 (6 voturi)
Coco
3.07.2022, 13:29:38

Tandala, lasa nu mai muri tu de grija romanilor bucovineni ca ipocritii mor trasniti, acuma n-ar fi tragedie daca ar mai fi pe langa tine in acel moment boii baltii: pandia, lusiv, Cezarov, Files, KK ba nu QQ, etc.etc. Nu Stalin a trasat granita nord-estica cu acel creion grosolan de lemnarie?

+2 (6 voturi)
Tomescu Tom
3.07.2022, 14:38:25

" porumbeii " ...au cam ajuns obezi ..Confortabili ..la extrem ! Vechilor lor tradiții de a vinde pe oricine ..oricui ..doar pentru a obține ei maximum de beneficii au permis declanșarea WW2 .. Săracii de ei ..au impresia că orice tragedie s-ar întâmpla în Estul Europei, indiferent de amploarea ei ..ei " porumbeii " .. vor scăpa neșifonați ... Până la urmă ... " porumbeii " ;și " struții " ..dacă va fi vreodată invocat articolul 5 .. se vor dovedi aliați pe bune ...sau vor " zbura " în stoluri , oriunde îi va purta interesul ????? . Adică ...om fi noi aliați ..să știm și cu cine ...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările