Europa

articolul anterior articolul urmator

NATO îşi închide biroul diplomatic de la Kiev

3
19 Feb 2022 17:05:24
Autor: Ion Gaidau
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Alianţa Nord-Atlantică îşi închide, temporar, biroul diplomatic de la Kiev, capitala Ucrainei, şi îşi transferă personalul la Liov, în vestul ţării.

„NATO şi statele sale membre monitorizează şi evaluează situaţia foarte îndeaproape şi iau toate măsurile de precauţie necesare. Siguranţa angajaţilor noştri este o prioritate ridicată, aşa că personalul s-a mutat acum la Liov şi la Bruxelles. Birourile NATO din Ucraina sunt încă operaţionale”, scrie un purtător de cuvânt al NATO într-un e-mail către VG, citat de Mediafax.

Australia, Canada, Marea Britanie şi Statele Unite şi-au mutat deja ambasadele de la Kiev la Liov.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut sâmbătă Rusiei să pună capăt pregătirilor de atac împotriva Ucrainei, în caz contrar urmând să suporte consecinţe severe.

„Nu e niciodată prea târziu pentru Rusia să dea înapoi, să înceteze pregătirile de război şi să înceapă să se implice în negocieri diplomatice cu NATO şi aliaţii NATO pentru a găsi o soluţie politică”, a declarat Stoltenberg cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen.

Şeful NATO a mai spus că nu există semne de retragere a trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina: „Suntem extrem de preocupaţi pentru că vedem că ei continuă masarea de trupe, continuă să se pregătească. Nu am văzut niciodată în Europa, de la sfârşitul Războiului Rece, o concentrare atât de masivă de trupe gata de luptă”.

„Dacă Rusia vrea să ne divizeze, obţine în realitate opusul, obţine un NATO mai unit. Şi, dacă Rusia vrea mai puţin NATO la frontierele sale, obţine opusul, obţine mai mult NATO”, a subliniat Stoltenberg.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Stabu
19.02.2022, 17:17:31

Daca NATO isi inchide biroul nu inseamna ca vor parasi tara . Cel mai probabil vor sta ascunsi ca Sadam in pamant sperand ca nu ii vor gasi Rusii .

-4 (8 voturi)
Minus
19.02.2022, 17:13:29

ce se întâmplă, o să devină Liov capitala temporară sau permanentă

-34 (38 voturi)
Mihai Medias
20.02.2022, 06:07:12

North Atlantic Treaty Organization, pe româneste OTAN, îşi închide biroul diplomatic de la Kiev :)))

Modifică Setările