Europa

articolul anterior articolul urmator

NATO respinge cererea Rusiei de a retrage trupele din Europa de Est

6
22 Jan 2022 03:43:06
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Aceasta ar împărţi membrii organizaţiei în state de clasa I şi a II-a, ceea ce nu poate fi acceptat, a spus reprezentantul alianţei, Oana Lungescu.

NATO respinge cererea Rusiei de a retrage trupele alianţei din Europa de Est, a declarat vineri reprezentanta alianţei, Oana Lungescu, jurnaliştilor de la Bruxelles.

„NATO nu va renunţa la capacitatea sa de a se proteja şi de a se apăra reciproc, inclusiv de prezenţa trupelor în partea de est a alianţei”, a spus Lungescu. „Cerinţele Rusiei vor împărţi membrii NATO în state de clasa I şi a doua, pe care nu le putem accepta. Nu ne vom lăsa niciodată să mergem pentru restaurarea sferelor de influenţă în Europa.”

Ea a declarat că NATO „va răspunde întotdeauna la deteriorarea securităţii sale prin consolidarea apărării colective”.

Pe 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a publicat proiectele de acorduri cu Statele Unite privind garanţiile de securitate, precum şi acorduri privind măsurile de asigurare a securităţii Rusiei şi a statelor membre NATO. Ele presupun, printre altele, respingerea extinderii NATO spre est, precum şi impunerea de restricţii privind desfăşurarea armelor ofensive, în special nucleare. Consultările ruso-americane pe aceste probleme au avut loc pe 10 ianuarie la Geneva; pe 12 ianuarie a avut loc o şedinţă a Consiliului Rusia-NATO la Bruxelles; iar pe 13 ianuarie a avut loc o şedinţă a Consiliului Permanent al OSCE la Viena.

Răspunsurile Ministerului rus al Afacerilor Externe la întrebările presei, oferite vineri la conferinţa de presă a ministrului de externe Serghei Lavrov, indică faptul că Bulgaria şi România nu erau membre NATO din 1997 şi prin urmare, cererea Rusiei pentru alianţă de retragere a forţelor, echipamentelor şi armelor străine priveşte aceste ţări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

gyll
22.01.2022, 06:30:02

Oare piticul atomic, recte Cristoiu, sare în apărarea țarului criminal? Cât despre răspuns, scurt și la obiect.

+4 (4 voturi)
Groza Carmen
22.01.2022, 19:38:44

Piticul atomic... Buahaha! Sper să. dispară această țară a răului în lume! Ucraina go- go!!

Negru Cumanul
22.01.2022, 11:12:10

Ce tragică situație. Rusia are propuneri foarte bune, bazate pe principii de drept international care apără suveranitatea popoarelor. Culmea este că sunt invocate de o putere imperialistă. Datorită imperialismului său trecut și prezent, însă, Federația Rusă trebuie să dispară prin implozie. Dar vom schimba jugul de lemn rusesc cu jugul de fier al lui Big Brother ( în care statele occidentale mari sunt doar instrumente), fără a mai avea vreo alternativă.

-20 (20 voturi)
Ilie Enache
22.01.2022, 20:48:44

Da' si ce mai doreste Tarul .....de cand face Euorpa si America in fata lui Putler concesii?Individul are probleme grave la mansarda!

+1 (1 vot)
Mihai Medias
23.01.2022, 11:58:54

North Atlantic Treaty Organisation respinge cererea Rusiei...

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările