Europa

articolul anterior articolul urmator

Negocierile ruso-ucrainene au fost suspendate din cauza mentalităţii stereotipe a Moscovei, declară consilierul preşedintelui ucrainean

1
17 May 2022 16:54:14
Autor: News.ro
FOTO president.gov.ua (Arhivă)
FOTO president.gov.ua (Arhivă)

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina în privinţa rezolvării conflictului au fost suspendate din cauza ”mentalităţii stereotipe” a Moscovei, care nu realizează că războiul ”nu se mai desfăşoară conform regulilor, planurilor şi programului ei” a declarat Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Mihailo Podoliak a afirmat că negocierile ruso-ucrainene s-au oprit din cauză că ”Rusia continuă să aibă o mentalitate stereotipă”. El a adăugat, în cadrul unor declaraţii televizate, că Moscova nu realizează că războiul ”nu se mai desfăşoară conform regulilor, planurilor şi programului ei”.
 
De când cele două delegaţii s-au întâlnit la Istanbul, ”nu există schimbări semnificative, nici vreun progres”, a mai spus el.
 
”Rezistenţa Ucrainei, rezistenţa din punct de vedere profesional creşte, de aceea Rusia nu are cum să-şi atingă obiectivele”, a subliniat Podoliak.
 
El a respins, de asemenea, orice concesii teritoriale din partea Ucrainei şi a dat asigurări că preşedintele Zelenski nu va semna Acordul Minsk-2.
 
”Războiul nu se va încheia dacă cedăm o parte din teritoriile noastre. Acest lucru nu este acceptabil din partea Ucrainei şi nu va fi acceptat de societatea ucraineană. Minsk-2 ar putea fi semnat de un alt preşedinte. Preşedintele Zelenski nu îl va semna, deoarece orice Minsk-2 reprezintă o amânare a războiului, chiar mai distructivă, de exemplu, cu un an sau doi”, a mai declarat oficialul ucrainean.
 
Minsk-2 ar fi acordat o autonomie semnificativă teritoriului din estul Ucrainei, care se află sub controlul separatiştilor pro-ruşi din 2014.
 
Între timp, agenţiile de presă de stat ruse au relatat, marţi, că ministrul adjunct de Externe Andrei Rudenko a confirmat că negocierile nu sunt în desfăşurare, dar ar fi invocat cauza ca fiind retragerea Kievului din procesul de negociere.
 
Ucraina nu a oferit un răspuns la proiectul de tratat propus de Rusia, a adăugat Rudenko.
 
Decizia miniştrilor de Externe ai statelor membre UE de a aloca Ucrainei încă 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace (EFP) referitor la achiziţionarea de armament prelungeşte conflictul, a mai spus oficialul rus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Goguţă
17.05.2022, 16:59:35

a aloca Ucrainei încă 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace (EFP) referitor la achiziţionarea de armament

Modifică Setările