Europa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Nigel Farage: „Aş fi îngrijorat dacă aş avea vecini români”

43
17 May 2014 22:28:25
Autor: Antonio Glodeanu
Nigel Farage, liderul formaţiunii UKIP FOTO Reuters
Nigel Farage, liderul formaţiunii UKIP FOTO Reuters

Nigel Farage, liderul formaţiunii UKIP - Partidul Independenţei Marii Britanii, cunoscut pentru o retorică negativă la adresa imigranţilor, a afirmat recent, în cadrul unui interviu pentru postul de radio LBC, că nu doreşte să aibă vecini români, potrivit International Bussiness Times.

Oficialul britanic a precizat că îşi menţine o declaraţie mai veche de-a sa în care s-a arătat „îngrijorat” dacă lângă el s-ar muta cetăţeni români, invocand statisticile poliţiei cu privire la infracţiunile comise de aceştia.

„Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi îngrijorat”, a declarat Nigel Farage în cadrul interviului realizat de James O'Brien, potrivit publicaţiei citate.

Politicianul din Marea Britanie a declarat totodată că nu încearcă să „demonizeze” pe cineva, ci doreşte să atragă atenţia asupra clasei politice care a permis un număr prea mare de imigranţi în Albion.

„Eu nu demonizez pe nimeni. Demonizez o clasă politică pentru că a permis ca aceste lucruri să se întâmple”, a mai adaugat el.

În timpul interviului, jurnalistul James O'Brien l-a întrebat pe Nigel Farage dacă ar exista o diferenţă între un vecin român şi unul german, având în vedere că politicianul din Marea Britanie este căsătorit cu nemţoaica Kirsten Mehr.

Nigel Farage a răspuns: „Ştiţi diferenţa”.

De asemenea, politicianul britanic a fost rugat să comenteze câteva declaraţii proprii cu privire la faptul că nu îi place să audă în mijlocele de transport vorbindu-se într-o altă limbă decât cea engleză, având în vedere că soţia sa vorbeşte la telefon în limba germană.

„Sincer, nu cred că vorbeşte în tren. Aceasta este ideea”, a replicat Farage.

În timpul interviului de la postul de radio LBC a avut loc şi un mic incident. Directorul de comunicare al Ukip, Patrick O'Flynn, fost editorialist al Daily Express, a întrerupt interviul atunci când subiectul abordat a fost cel al remuneraţiilor financiare pe care Nigel Farage le-a încasat în calitate de  europarlamentar.

De curând, Nigel Farage este chestionat în legătură cu modul în care a cheltuit zeci de mii de lire sterline, din banii contribuabililor britanici, pentru administrarea unui birou al partidului UKIP.

„Sumele sunt alocaţii fixe pe care le-am cheltuit în conformitate cu legea. Sunt surprins că folosiţi în acest context cuvântul audit”, i-a răspuns Nigel Farage moderatorului.

Politicianul britanic este cunoscut pentru retorica sa împotriva imigranţilor români şi bulgari. Tot luna aceasta, Nigel Farage afirma că Marea Britanie şi-a deschis piaţa forţei de muncă pentru ţări care nu şi-au revenit din comunism.

„Am deschis porţile unor state care nu şi-au revenit după comunism şi mi-e teamă că am creat o breşă pentru infracţionalitatea organizată. Toată lumea este conştientă de acest lucru. Dar nimeni nu îndrăzneşte să o spună”, a declarat recent Farage la BBC1.


Citeşte şi:

Insula românească din Londra, unde restaurantele au ofertă la mici, iar Coca-Cola este adusă din România
 
Printre românii din Marea Britanie există şi poveşti de succes, dar şi situaţii tragice. În presa britanică au apărut nenumărate articole despre românii care comit infracţiuni sau trăiesc în condiţii mizere. Presa română a încercat să ofere o contrapondere prin promovarea elitelor române din Anglia. Însă între aceste două extreme, cei mai mulţi dintre românii din Anglia trăiesc modest, dar cinstit. Nu câştigă milioane de lire, dar nici nu fură.
 
VIDEO Poveştile românilor de succes din Marea Britanie: de la avocaţi şi medici la milionari în lire
 
Serialul „Adevărul despre românii din Marea Britanie“ continuă astăzi cu poveştile românilor de succes, aproape necunoscuţi în Insulă. Cei trei jurnalişti de la „Adevărul“ vă introduc în vieţile oamenilor mai puţin interesanţi pentru publicul britanic, dar care contribuie esenţial la economia ţării.
 
VIDEO Adevărul despre românii din Marea Britanie: cum ne-au transformat presa şi politicul în poporul invadator
 
Timp de o săptămână, trei jurnalişti de la „Adevărul” au fost la Londra pentru a înţelege cum au devenit imigranţii români carne de tun pentru mare parte din presa britanică. Sub influenţa politicului, tabloidele din Insulă i-au transformat pe români, pentru prima dată în istorie, într-un popor invadator.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

43 Comentarii

Mihai Ion Turcu
17.05.2014, 22:41:09

Cate din popoarele pe care britanicii le-au cotropit sub motiv ca le civilizeaza, intrebate daca sunt fericite avind britanici acolo unde nu le era locul ar fi raspuns ca sunt incintate de prezenta lor ? Mai aproape sunt incitati irlandezii ,sau scotienii? Personal sunt de acord cu domnul Farage, este foarte bine ca fiecare sa stea la el acasa.

+10 (14 voturi)
Iris IRIS
17.05.2014, 22:54:23

da, de acord, daca insa in tara de origine este democratie si sunt repectate drepturile omului.

-4 (10 voturi)
Cornelius Tacitus
18.05.2014, 00:42:51

Degeaba incercam sa dam replici istete. E un adevar trist. Si ar fi simplu daca am putea sa dam vina pe Ponta, Basescu, Iliescu sau Ceausescu. E o problema de fond de care e raspunzatoare intreaga societate romaneasca.

+4 (14 voturi)
Preda Mihailescu
17.05.2014, 23:16:13

Farage, un smecheras oportunist, cu gluma repede, de beragiu. Ma intreb daca a intalnit un roman in viata lui. Dar a intalnit diverse din natiile care fac mai mult de 50% din populatia Londrei, si care au dus la crearea potentialului de xenofobie din care isi trage el acum profitul poltic - sau spera sa il traga. Pacat, ca unele lucruri le spune adevarat - asta arata pericolul real al populismului. Atrage pe toate fronturile, fara discernamant, fara gandire si reflectie!

+7 (9 voturi)
John alxzq
18.05.2014, 06:17:40

Farage are numele de la stramoșii săi francezi hughenoți emigrați în Anglia. Are un strabunic născut din nemți emigrați în sec XIX în Londra și este căsătorit cu o nemțoaică! Nu este decât un parvenit ipocrit!

+8 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (43)

Modifică Setările