Europa

articolul anterior articolul urmator

Nigel Farage, catalogat drept rasist după ce a insistat că nimeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României la UE

100
11 Feb 2017 13:17:19
Autor: News.ro
Nigel Farage Foto: EPA
Nigel Farage Foto: EPA

Europarlamentarul Nigel Farage a fost catalogat drept rasist în timpul unei dezbateri radio aprinse, după ce a insistat că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea ţărilor est-europene în 2007, întrucât acestea nu au reuşit să facă o tranziţie completă de la regimul comunist.

De asemenea, britanicul a făcut trimitere inclusiv la ordonanţa abrogată, care ar fi dezincriminat abuzul în serviciu dacă prejudiciul nu depăşea 200.000 de lei, scrie Express.
 
„Dacă eşti un funcţionar public şi ai ciordit doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primeşti doar o palmă peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit să primească niciodată permisiunea de a intra în UE“, a precizat controversatul politician de la UKIP. De asemenea, acesta a ignorat faptul că ordonanţa a fost abrogată în urma protestelor masive din România.
 
Farage a sugerat inclusiv că acesta este cel mai potrivit moment pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, pentru că ”nu poate să creadă” de ce britanicii sunt într-o uniune politică cu România.
 
Însă, un ascultător a intervenit în timpul dezbaterii radio şi l-a catalogat drept rasist pe policianul eurosceptic de la UKIP.
 
„Cred că eşti un rasist şi chiar mă simt jignit de modul în care vorbeşti despre români şi România“, a spus Tony din Tottenham.
 
Însă, Farage s-a apărat şi a susţinut că în societatea română corupţia este endemică, iar din acest motiv Marea Britanie nu ar trebui să fie într-o uniune politică cu România.
 
„Mai mult, este o ţară în care până la patru milioane de oameni sunt discriminaţi într-un mod oribil din cauza rasei şi îmi vine greu să cred că suntem într-o alianţă politică cu o ţară care este în situaţia României“.
 
Europarlamentarul a încheiat dezbaterea aprinsă precizând că românii nu sunt oameni răi şi a întâlnit foarte mulţi români minunaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Stefanescu Marian
11.02.2017, 13:36:17

Gura păcătosului adevăr grăieşte!Dar şi noi suntem vinovaţi că în 27 de ani nu am scăpat de comunism şi nu ne-am construit un stat de drept democratic.Vedeţi ce se întâmplă ACUM în România:tocmai când Europa fierbe şi se reinventează,românii vor să tranşeze renunţarea la comunism şi opţiunea clară pentru Europa civilizată.Iar PSD a decis deja:ce ne trebuie nouă Europa?Că nu ne lasă să furăm!..

+6 (16 voturi)
silent warrior
11.02.2017, 13:38:31

Ia auzi Dragnea ce apa la moara i-ai dat astuia. Si nu numai lui . MM de genocid penal care esti tu.

+3 (7 voturi)
b. e.
11.02.2017, 13:50:46

Cam are dreptate Farage. Faptul ca tari ca Romania si Bulgaria au fost primite in UE, a fost o decizie politica.

+4 (8 voturi)
silent warrior
11.02.2017, 13:57:55

As vrea ca cei 80 de academicieni , propavaduitori ai linistii nationale sa-i de o replica acestui Farage. Nu se inghesuie niciun academician sa faca o declaratie , ceva , sa aiba ceva de comentat la ce spune uratul asta ?

+3 (5 voturi)
Quiet Guy
11.02.2017, 13:58:33

Good riddance my "friend" and don't let the door hit your ass on the way out. Nea Farage, un nalcoolic inveterat, atit de mult iubit de englezii carora li se potriveste denumirea de "white trash".

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (100)