Europa

articolul anterior articolul urmator

„Noi afaceri” în vremea coronavirusului. Certificate false de testare de covid-19, vândute la intrarea în Grecia

1
14 Jul 2020 16:13:31
Autor: News.ro
Vama Kulata-Promachonas FOTO Arhivă
Vama Kulata-Promachonas FOTO Arhivă

Documente false care certifică un test negativ cu covid-19 erau vândute marţi la punctul de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia Promachonas, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei măsuri care prevede obligativitatea acestor documente, la miezul nopţii de marţi spre miercuri, dezvăluie presa greacă.

Postul de televiziune Meha TV dezvăluie într-un reportaj că inspecţii în zona de frontieră au scos la lumină „noi afaceri”, constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia.

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Promachonas, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Aceste certificate false atestă că deţinătorul a fost testat „negativ” de covid-19.

Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro.

Potrivit televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate - ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate - schimbă numele şi alte date esenţiale şi le vând celor care vor să intre în Grecia.

Autorităţile elene sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Florea Carmen
14.07.2020, 20:08:10

Foarte bine ca se dau teste pe bani negative Bravo Romanilor ca sunt inventivi si destepti .

+1 (1 vot)