Europa

articolul anterior articolul urmator

Noi informaţii au apărut legate de tragicul accident din 1997 în care a fost implicată prinţesa Diana

2
18 Aug 2013 00:30:36
Autor: Nadina Neamţu
Prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, se afla în maşină cu iubitul său, când şoferul Henri Paul a intrat într-un stâlp FOTO PA/Daily Mail
Prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, se afla în maşină cu iubitul său, când şoferul Henri Paul a intrat într-un stâlp FOTO PA/Daily Mail

Poliţia londoneză evaluează „relevanţa şi credibilitatea“ unor noi dezvăluiri cu privire la moartea prinţesei Diana şi a iubitului său, Dodi Al Fayed, într-un accident rutier care a avut loc la Paris pe 31 august 1997.

 

Investigaţia din 2008 a decis că cei doi au fost ucişi din neglijenţa şoferului lor.

Moartea prinţesei Diana şi a lui Dodi Al Fayed este „atent investigată şi examinată“ în cadrul anchetei de la Curţile Regale de Justiţie din Londra.

Poliţia a adăugat că evaluarea nu are loc în cadrul Operaţiunii Paget - ancheta poliţiei începută ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora Diana şi iubitul său au fost ucişi, teorie adoptată la vremea respectivă de tatăl lui Dodi, Mohamed Al Fayed, notează BBC News.

În decembrie 2006, raportul asupra Operaţiunii Paget anunţă că nu au fost găsite dovezi că cei doi au fost ucişi.

Prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, se afla în maşină cu iubitul său, când şoferul Henri Paul a intrat într-un stâlp în tunelul Pont de l'Alma, din Paris.

Numeroşii susţinători ai prinţesei Diana au suspinat îndelung la vestea morţii sale FOTO Daily Mail

Accidentul a avut loc după ce cuplul a părăsit Hotelul Ritz, fiind urmărit de paparazzi pe motociclete. Singurul supravieţuitor a fost bodyguard-ul lui Dodi.

În urma anchetei s-a stabilit că paparazzi, lipsa centurilor de siguranţă şi faptul că şoferul băuse alcool au fost cauzele care au dus la tragedie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Titus Mircea Suciu
18.08.2013, 08:32:09

Se ştie că la intrarea într-un tunel diferenţa dintre lumina zilei şi lumina artificială din tunel face ca ochiul uman să sufere o scurtă perioadă de adaptare în care pe un moment nu mai vezi nimic. Dacă viteza de intrare este prea mare, în acea scurtă perioadă de timp o maşină poate parcurge o distanţă insemnată, iar dacă traiectoria tunelului nu este rectilinie ci în curbă la dreapta sau stânga, poate avea loc o reacţie întârziată a şoferului, la schimbarea direcţiei de mers şi un impact cu pereţii sau stâlpii tunelului, după caz. Cred că aşa ceva a fost cazul şi cu accidentul prinţesei Diana. Dacă mai adăugăm şi prezumţia de consum de alcool de către şofer, fie chiar şi în cantitate moderată, se impune luarea în considerare a unui timp de reacţie dublu sau triplu, la modificarea condiţiilor de iluminare şi vizibilitate de la intrarea în tunel. Un factor favorizant poate fi şi stresul suplimentar cauzat şoferului de către paparazzi care se pare că urmăreau maşina, factor care cu siguranţă a făcut ca viteza de deplasare să fie excesivă. Părerea mea ca şofer profesionist!

0 (2 voturi)
Codrin Turel
18.08.2013, 10:08:11

tunelul era luminat si afara era noapte oricum. greseala soferului. o fi accelerat in curba probabil, era un S500

Modifică Setările