Europa

articolul anterior articolul urmator

Noi tulpini ale coronavirusului - Centrul European pentru Controlul Bolilor solicită membrilor să pregătească măsuri mai stricte

28
21 Jan 2021 20:45:19
Autor: News.ro
ECDC: este recomandat ca statele membre să fie prudente înainte de a le relaxa măsurile de restricţie Foto: Arhivă
ECDC: este recomandat ca statele membre să fie prudente înainte de a le relaxa măsurile de restricţie Foto: Arhivă

Centrul European pentru Controlul Bolilor (CNDC) a solicitat, joi, membrilor să se pregătească să ia măsuri mai stricte în "săptămânile următoare" pentru a opri răspândirea noii tulpini a coronavirusului prin ridicarea nivelului de vigilenţă, scrie AFP.

Centrul European pentru Controlul Bolilor (CNDC)

 "Mesajul esenţial este vă vă pregătiţi pentru o escaladare rapidă de la rigoarea măsurilor (pentru a contracara virusul) în săptămânile care vin cu scopul de a menţine capacităţi de îngrijire, precum şi de a accelera campaniile de vaccinare", a scris Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în actualizarea evaluării riscurilor în UE. 

ECDC, care cuprinde cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Marea Britanie, Norvegia şi Islanda, a apreciat la "crescut/ foarte crescut" evaluarea privind riscurile sanitare asociate noilor variante, faţă de „crescut” în prima evaluare de la sfârşitul lui decembrie. 

Aşa cum a solicitat deja Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Agenţia europeană cu sediul la Stockholm a cerut membrilor săi să-şi consolideze capacităţile de testare şi mai ales secvenţierea pentru a putea detecta mai bine noile aşa-numite variante britanică, sud-africană sau braziliană. 

"Dat fiind că populaţiile responsabile de transmitere nu vor fi vaccinate pentru încă câteva luni, este recomandat ca statele membre să fie prudente înainte de a le relaxa măsurile de restricţie", pledează ECDC în raport. 

"Din cauza dovezilor contagiozităţii semnificativ mai mari a noilor variante care îngrijorează, autorităţile naţionale ar trebui să fie pregătite să ia măsuri şi mai stricte şi să încurajeze populaţia să le respecte", a continuat Agenţia europeană, care recomandă ca statele să se pregătească şi pentru un număr crescut de pacienţi în spitale. 

Pentru varianta aşa-numită britanică ("VOC 202012/01" ou "B.1.1.7"), ECDC a recenzat marţi 1.300 de cazuri în ţările sale membre în afară de Marea Britanie, unde tulpina domină. 

Pentru varianta sud-africană ("501Y.V2"), 27 de cazuri au fost depistate în zece ţări din zona ECDC, între care Germania, Franţa şi Belgia, potrivit bilanţului din 19 ianuarie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Matei Basarab
21.01.2021, 21:01:38

Noua tulpina este ca aia veche numai ca e noua!

-1 (7 voturi)
Camelia Sorescu
21.01.2021, 21:04:21

Matei Basarab eu cred altceva. 1 an de zile nu a fost nicio modificare și nicio mutație. Și brusc, o dată cu vaccinările au început. Eu cred că de fapt aceste mutații au loc cu vaccinările.

-7 (15 voturi)
Camelia Sorescu
21.01.2021, 21:24:13

au loc din cauza vaccinărilor am vrut să spun. E o coincidență mult prea mare. Cu atât mai mult cu cât iată, apar mutații la națiuni diferite, ceea ce confirmă o ipoteză personală, respectiv faptul că vaccinul în combinație cu specificitățile genomurilor din diferite părți ale lumii crează mutații diferite.

-1 (7 voturi)
Promoroaca
21.01.2021, 21:27:03

Mai apar mult astfel de fake news ? Vaccinul american produce celule mutante . Produce celule de virusi mutanti ! Pe care apoi teoria zice ca organismul trebuie sa-i distruga . Si daca teoria e o porcarie ateista atunci care e rezultatul ? Eu nu inteleg cum mai exista creduli atei ca Ceausescu ii va conduce spre cele mai marete Culmi ! Nu se sesizeaza din oficiu niste spitale speciale ?

-2 (6 voturi)
Promoroaca
21.01.2021, 21:29:58

Sa mai inchida politicienii atei Bisericile ca asa sigur Savantii de renume mondial vor salva lumea

-7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările