Europa

articolul anterior articolul urmator

Norvegia: Un deputat propune tăierea ajutoarele pentru copiii imigranţilor

9
16 Jan 2019 13:05:56
Autor: Viorica Marin
Per Willy Amundsen
Per Willy Amundsen

Per Willy Amundsen, membru de frunte al Partidului Progresist, a creat agitaţie cu propunerea sa de a reduce beneficiile pentru copiii familiilor de imigranţi cu scopul de a micşora numărul de naşteri în rândul somalezilor şi a altor grupuri de imigranţi cu mulţi copii.

„Dorinţa mea este să avem o compoziţie a populaţiei care să fie sustenabilă. În rândul etnicilor norvegieni se înregistrează o scădere gravă a natalităţii. Dar soluţia nu constă în a avea o populaţie imigrantă şi mai numeroasă, dimpotrivă, trebuie să ne asigurăm că populaţia etnică norvegiană se va menţine”, şi-a explicat poziţia Amundsen, citat de Sputnik. 
 
Fostul ministru al Justiţiei şi membru actual al comitetului pentru imigraţie al partidului, Per Willy Amundsen şi-a exprimat opoziţia faţă de planul creştin-democraţilor de a majora beneficiile pentru toţi copiii, indiferent de originea lor.
 
„Sunt foarte îngrijorat de faptul că o creştere a beneficiilor pentru copii poate deveni un obstacol în calea integrării dacă recompensaţi părinţii imigranţi care au patru, cinci sau şase copii”, a explicat Amundsen.
 
În schimb, Amundsen a propus tăierea completă a beneficiilor după al patrulea copil, subliniind că imigranţii tind să aibă familii mai mari decât norvegienii etnici şi, prin urmare, devin primii beneficiari. Potrivit lui Amundsen, acest lucru este valabil mai ales în cazul somalezilor, care au o rată a natalităţii superioară. Un sondaj realizat în 2009 arată că femeile de origine somaleză cu vârsta între 35 şi 49 de ani au o medie de 3,81 de copii, mai mult decât dublul ratei natalităţii generale din Norvegia.
 
În ciuda imigraţiei continue din ultimele câteva decenii, rata natalităţii în Norvegia a scăzut în mod constant în ultimii ani. În 2009, era de 1,98, aproape la nivel de 2,1 naşteri per femeie, nivel necesar ca populaţia unei ţări să se reproducă fără ajutor din afară. Totuşi, în mai puţin de un deceniu, rata fertilităţii a scăzut la 1,62.
 
Pentru a arăta cât de gravă este situaţia, premierul conservator Erna Solberg şi-a exprimat îngrijorarea, în discursul rostit de Anul Nou, legată de numărul prea mic de copii care s-au născut în ţara sa. În 2017, doar 56.600 de copii s-au născut în Norvegia, o ţară cu 5,2 milioane de locuitori.
 
În 2017, populaţia de imigranţi din Norvegia a reprezentat aproximativ 17% din populaţia totală a ţării. În prezent, toţi copiii care locuiesc în Norvegia au dreptul la beneficii de la naştere până la vârsta de 18 ani. Ajutorul lunar pe copil este de 1.054 123 de dolari.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

marius cristian
16.01.2019, 13:46:23

un porc rasist si xenofob , care nu intelege beneficiile societatilor multiculturale .....

+4 (4 voturi)
cloudvick
16.01.2019, 14:37:20

pai nu-i mai primiti in tara si le dati tot gratis cap patrat! de ce sa sufere o alta familie de imigranti care se integreaza, muncesc si au un copil sau doi si platesc o bona de exemplu?

-1 (1 vot)
GAN
16.01.2019, 14:55:26

fiecare tara are tiga...omii ei....

Adrian Adrian
16.01.2019, 18:50:42

marius Cristian. Să ne spui și nouă care sunt beneficiile societății multiculturale. Îți spun eu câteva - infracționalitate crescută, presiune pe fondurile sociale, apariția ghetourilor în care nu intră nici poliția plus bomboana pe colivă datorată natalității uriașe a discriminaților adică schimbarea etnică a țării iar viitorii norvegieni vor fi ușor de confundat cu somalezii. Minunat zic eu, numai avantaje.

+1 (1 vot)
Ion Capsuna
16.01.2019, 20:15:37

Bre, astuia i-a inghetat creierul de fringul din Norvegia si nu mai gindeste bine! Sarmanul!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)