Europa

articolul anterior articolul urmator

Norvegia urmează să interzică cerşetoria la nivel naţional începând din 2015

16
16 Jun 2014 22:18:29
Autor: Antonio Glodeanu
Norvegia urmează să interzică cerşetoria la nivel naţional începând din 2015 FOTO Mediafax
Norvegia urmează să interzică cerşetoria la nivel naţional începând din 2015 FOTO Mediafax

Autorităţile din Norvegia au în vedere să interzică cerşetoria în locurile publice la nivel naţional începând din 2015, potrivit unui text legislativ aprobat recent în Parlament, şi care ar putea afecta în mod special populaţia romă, informează The Norway Post.

Legea realizată de guvernul norvegian de dreapta notează că cerşetoria va putea fi interzisă de administraţiile locale începând chiar de anul acesta, urmând ca în vara lui 2015 aceasta să fie interzisă la nivel naţional.

„Guvernul a fost solicitat de Parlament să prezinte o lege prin care să interzică cerşetoria. Acest lucru ar trebui să intre în vigoare înainte de vara lui 2015”, a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Progresului (FrP).

Formaţiunea politică FrP (de dreapta) este cunoscută pentru politicile sale antiimigraţie.

Astfel, coaliţia de guvern formată din Partidul Conservator, Partidul Progresului şi Partidul de Centru, urmează să ofere municipalităţilor o soluţie „în două etape”, prin care vor putea să introducă o interdicţie locală asupra cerşetoriei, chiar din vara acestui an, urmând ca în 2015, aceasta să fie interzisă în toată Norvegia.

Ministrul Justiţiei, Anders Anundsen, a promovat interzicerea cerşetoriei, făcând totodată o legătură între acest fenomen şi delicvenţă.

„În ultimii ani am observat o evoluţie a cerşetoriei în ţara noastră. Fenomenul a devenit tot mai agresiv. Poliţiştii au avut mari probleme cu crima organizată asociată cu grupurile de cerşetori”, a declarat ministrul Justiţiei, Anders Anundsen.

Noul proiect de lege ar urma să aibă efect în principal asupra cerşetorilor romi care se află în Norvegia. Potrivit unui bilanţ realizat de Ministerul de Justiţie, din 194 de cerşetori care se aflau în Oslo în 2012, doar şapte dintr ei erau norvegieni, restul fiind de etnie romă.

Măsura a fost criticată de câteva organizaţii non-guvernamentale care promovează egalitatea de gen şi politicile anti-discriminare.


Citeşte şi:

VIDEO Povestea primului cerşetor cu autorizaţie, care cântă pentru a-şi întreţine patru copii surdo-muţi

Singurul lucru cu care se poate lăuda Jan Drosu este o autorizaţie primită de la Primăria Petrila, susţine el, prin care îşi poate exercita meseria de trubadur amator, în centrul municipiului. Jan Drosu are 44 de ani, cinci copii dintre care patru surdo-muţi şi un acordeon pe care îl foloseşte pentru a atrage simpatia sau mila trecătorilor.

Douăzeci de poliţişti români, trimişi la Paris pentru combaterea infracţiunilor comise de români în Franţa

Douăzeci de poliţişti români au fost trimişi la Paris, luni, pentru a sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.

Douăzeci şi şapte de romi din Croaţia sunt judecaţi în Franţa pentru comitere de tâlhării

Douăzeci şi şapte de romi, originari din Croaţia, sunt judecaţi, începând de luni, la Nancy (estul Franţei), după ce au fost acuzaţi că şi-au forţat copiii să comită tâlhării în Franţa, Belgia şi în Germania, relatează AFP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Darius
16.06.2014, 22:27:48

Si sa-i impuste pe cei care o practica.Atunci da,sunt barbati.

+3 (3 voturi)
Amarul
16.06.2014, 22:47:48

Nu,atunci își vor pierde umanitatea,ar deveni niște roboți.Fiindcă nu ai cum să fii de acord cu uciderea unor oameni fără să se trezească niște sentimente în tine.

-3 (7 voturi)
Conty Albert
16.06.2014, 23:06:27

In mod cert uciderea nu intra in discutie, dar creearea unor programe, care sa-i puna la munca pe cersetori, se pot face. Pana la urma a contribuii prin munca la bunastarea unei societati trebuie sa inceteze sa fie o optiune. Programele sociale trebuie sa ramana strict pentru persoanele care cu adevarat au nevoie de ajutorul socieatiii. Este firesc sa ajuti un om cu un handicap fizic sau mental, care nu poate desfasura o activitate normala, dar nu stiu de ce trebuie sa asiguri ajutor social unor persoane care sunt sanatoase dar nu muncesc, doar pentru ca ,sa spunem, au facut 10 copii. Trebuie sa ajungem sa avem cultura respectului fata de celalalt si sa intelegem ca ajutoarele sociale sunt platite din buzunarul nostru al tuturor. Cersetoria ar trebuii pedepsita cu munca in folosul comunitatii. Daca-l prinzi cersind, pentru 30 de zile il obligi sa presteze munca in folosul comunitatii.

+4 (4 voturi)
Alfa Omega
16.06.2014, 23:52:50

Conty , ei vor sa interzica cersetoria pt a stopa fenomenul si migratia romilor , cei 7 norvegieni care au fost prinsi cersind sigur erau drogati sau alcoolici cronici , dar 187 de cersetori romi numai in Oslo este totusi un numar mare ... si referitor la munca ... unde ai mai vazut tu tigani sa munceasca cand poate sa primeasca bani si sa stea si sa leneveasca ...? tu cand crezi ca mai au timp sa faca puradei ?

+6 (6 voturi)
Conty Albert
17.06.2014, 00:16:21

Este irelevanta etnia. Munca trebuie sa inceteze sa fie o optiune. Excluzand persoanele cu dizabilitati reale, fiecare individ trebuie sa contribuie prin munca la bunastarea societatii in care traieste. Prostia cu ajutoare sociale acordate tuturor este cea mai mare mizerie posibila. Ajutoarele sociale sunt o forma de cersetorie ridicata la nivel de stat de catre partide. Cu banii de ajutoare sociale mai bine le dublez salariu la profesori si poate reusim sa educam copii in spiritul respectului fata de comunitatea in care traiesti. Sau poate din ajutoare sociale putem sa formam o armata capabila sa ne apere in vremurile astea tulburi pe care le traim.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările