Europa

articolul anterior articolul urmator

Nouă tineri români la Academia de Tenis Sanchez - Casal

0
18 Nov 2009 13:34:13
Autor: adevarul
Costin Economu (14 ani), jucător de tenis din Constanţa
Costin Economu (14 ani), jucător de tenis din Constanţa

Foştii jucători de tenis, Emilio Sanchez Vicario şi Sergio Casal au pus, în anul 1998, la Barcelona, bazele unei şcoli de tenis care a reuşit, în scurt timp, să propulseze în sportul de performanţă nume importante precum Anna Ivanovici, Feliciano López sau Joan Balcells.

Emilio (locul 7 ATP în 1990), fratele cunoscutei jucătoare spaniole Arantxa Sánchez, a adunat la Academia din Barcelona peste 50 de antrenori şi specialişti care se ocupă de zeci de cursante. Printre aceştia şi nouă tineri români cu vârste între 9 şi 17 ani se antrenează pe terenurile de la Castelldefels, o bază sportivă care dispune de  27 de terenuri de zgură şi green set, hoteluri, şcoală, zonă de fitness şi piscină.

Sportivii înscrişi la cursurile Academiei Sanchez – Casal respectă un program riguros care îmbină trei ore de antrenament zilnic cu o oră de pregătire fízică şi cinci ore de studiu la Schiller International School, instituţie care funcţionează în incinta clubului.

Stimuli pentru tinerii jucători

“Dacă avem rezultate bune la concursuri şi la învăţătură, ne premiază cu vizite la parcurile de distracţie” povesteşte Costi Economu, un jucător de 14 ani din Constanţa, care afirmă că “motivaţia este importantă, dat fiind faptul că ritmul de antrenament din Academie este foarte diferit de cel întâlnit acasă”. Costi este încântat de  profesorii de tenis care sunt mereu alături de ei, fiind dispuşi să facă ore suplimentare dacă elevii se află într-un impas”.

Fostul număr 7 din clasamentul ATP se implică personal în antrenamentele elevilor Academiei

Acest ritm de viaţă, nu fără sacrificiu, oferă totuşi şi multe satisfacţii tinerilor jucători. Bucureşteanul Giuliano Buzoianu, care este înscris la Academie din septembrie 2008, afirmă cu plăcere că randamentul său sportiv a crescut: “În primul an părinţii mei veneau tot timpul, acum ne-am mai obişnuit cu distanţa”, spune el. Chiar şi aşa, atât Costi, cât şi Giuliano îşi văd familia o dată la 3 săptămâni, lucru care îi bucură şi le oferă mult sprijin moral.

Emilio Sanchez Vicario şi elevul său român, Giuliano Buzoianu

 

 

 

 

 

“Fetele sunt mai ambiţioase”

Emilio Sánchez îşi aminteşte cu plăcere şi de o fostă elevă din România a Academiei sale, bucureşteanca Ioana Olaru, care în momentul de faţă se află pe poziţia 76 în clasamentul WTA, cu nouă turnee ITF câştigate. “Jucătoarele din România au mai multe şanse să ocupe poziţii de frunte în clasament, datorită caracterului lor competitiv. Băieţii, probabil pentru că obţin mai uşor ceea ce vor de la părinţi, nu sunt la fel de luptători“.

15.750 de euro pe an doar cursurile de tenis

Cursurile Şcolii Sanchez - Casal oferă, în funcţie de perioada care se adaptează necesităţilor fiecărui sportiv, stagii de scurtă şi lungă durată, cu participare la cursuri de cultură generală sau doar de limbi străine.

Stagiul de lungă durată presupune cursuri de luni până vineri: 3 ore de tenis, o oră de pregătire fizică, 5 ore de studiu, 1oră şi 30 de minute de pregătire psihologică lunar, asistenţă medicală şi cazare.

Pentru un an şcolar, preţul este de 15.750 euro pentru cursurile de tenis şi 12.100 euro pentru cazare. 9.730 euro pe an costă şcolarizarea pentru copiii sub 14 ani şi 8.830 de euro pentru elevii de peste 14 ani.

Stagiul de scurtă durată este săptămânal şi cuprinde de luni până vineri 4 ore de tenis, 2 ore de pregătire fizică, 45 de minute de pregătire psihologică, 2 ore de studiu (limbi străine), asistenţă medicală şi cazare.

Preţul pentru 7 zile este de 650 de euro pentru tenis, 500 de euro pentru cazare şi 120 de euro pentru limbile străine.

Clubul de tenis Sanchez - Casal


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii