articolul anterior articolul urmator

Nu s-a terminat! Ameninţarea teroristă în Europa, vara lui 2017

19
11 Aug 2017 10:40:44
Cristian Unteanu
FOTO EPA
FOTO EPA

19 Comentarii

Lucifer
11.08.2017, 11:35:24

Există o contradicţie de fond:migraţia necontrolată şi oarecum organizată CONTRA Europei,pe de o parte,şi necesarul de forţă de muncă ieftină pentru aceeaşi Europă.Este inevitabil ca să apară fenomenul terorist care,ca părere,este acceptat de statele europene.Care state europene acceptă mai degrabă imigranţii mnusulmani(implicit terorismul...),decât imigranţii economici din Estul european(fiindcă sunt mai costisitori).Declaraţia doamnei Merkel este clară:mai bine emigranţi musulmani(inclusiv terorismul) decât emigranţi europeni(în special români...).Altfel spus,totul este un efect economic,respectiv de obţinere a unei forţe de muncă cât mai ieftină.Dacă mai înainte statele europene aveau colonii unde exploatau "la faţa locului" popoarele din colonii,acum vor să facă acelaşi lucru,dar pe propriile teritorii.Esenţa este însă aceeaşi:exploatarea forţei de muncă ieftine,indiferent de mijloace.Marx ştia ce vorbeşte:"Omul este cel mai preţios capital".

+2 (8 voturi)
Constantin Sandru
11.08.2017, 11:54:14

@Lucifer Ne poti spune si noua cind,si unde a facut Merkel acea declaratie ? Minti cu nerusinare.Apropo,eu traiesc de peste 28 de ani in Germania,dar nu am vazut nicaieri acea declaratie......

-5 (9 voturi)
Jean Maurer
11.08.2017, 12:15:36

Lucifer, ceea ce spuneti dvs. are cu siguranta o anumita logica ! De altfel, aceasta teza cu "forta de munca ieftina" este propagata si pe aici prin Germania si multa lume o crede. Va marturisesc ca eu am mari dubii asupra acestei explicatii. Sa ma explic: 1.) forta de munca ieftina esxista si fara migrantii musulmani 2.) sa facem un mic calcul estimativ: 1 imigrant care inca nu munceste (la inceput) costa statul German minim 30.000 Euro pe an (incluzand asigurarea medicala, cazare, scolarizare, gratuitati, cash lunar, etc). Un milion de imigranti costa pe an 30 de miliarde de Euro. De abia dupa 2-3 ani acesti imigranti pot muncii si produce plus-valoare si plati evident impozite din care se amortizeaza investitia statului. Cheltuielile se ridica insa la acel moment la aprox. 100 de miliarde Euro. Sa zicem ca 1 milion de imigranti care muncesc pe salarii de ca. 1.500 Euro brut, platesc ca. 3.000 de Euro impozit anual. Asta inseamna 3 miliarde de Euro pe an return-of-investment. Iti trebuie minim 30 de ani pentru a recupera investitia initiala, fara sa mai punem in calcul si faptul ca acesti imigranti mai primesc in aceasta perioada si o serie intreaga de ajutoare sociale (spre exemplu pentru copii, pentru multi copii, pentru ca astia se impuiaza ca iepurii). Deci argumentul economic este foarte subred. Cred ca in spate exista si un concept politic legat de demografie sau deznmbrarea identitatii nationale printr-un pluralism prost inteles. Poate gresesc !

+8 (8 voturi)
catalin toader
11.08.2017, 11:44:34

Observ ca daca Al-Qaeda isi planifica cu multa rigoare atentatele (lucru care implica, pe langa riscurile desconspirarii, si insemnate resurse), ISIS a facut un pas inainte si a inventat terorismul low-cost. Din punct de vedere al eficintei este evident ca aceasta tactica este superioara, desi nu are "spectaculozitatea" loviturilor care purtau marca "Bin Laden" de la sfarsitul anilor '90 si incepurul anilor 2000. S-au schimbat si actorii - nu mai sunt veteranii din Afganistan ci tineri nascuti si crescuti in Occident. E un soi de razboi asimetric dus exclusiv cu mijloacele terorii oarbe (nu lovesc musai in simboluri, ci oriunde au aceasta posibilitate). Pare un razboi lung, de uzura, numai ca strategii ISIS uita un ;lucru - oamenii se pot obisnui cu orice, chiar si cu moartea gratuita de la colt de strada. Pe termen lung, imi pare ca au pierdut deja razboiul.

+4 (6 voturi)
mircea georgescu
11.08.2017, 11:47:31

Un articol bine documentat. Sa raspunda cei ce au permis intrarea teroristilor in Europa!

+3 (5 voturi)