Europa

articolul anterior articolul urmator

„Nu sunt un ucigaş”, declară Salah Abdeslam înainte de verdictul în procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 de la Bataclan

1
27 Jun 2022 13:24:01
Autor: News.ro
Foto: schita Benoit PEYRUCQ / AFP
Foto: schita Benoit PEYRUCQ / AFP

Singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au comis atentatele teroriste de la 13 noiembrie 2015, la Paris şi Saint-Denis, Salah Abdeslam, judecat la Paris împreună cu alţi inculpaţi, le-a spus judecătorilor, luni, înainte de anunţarea verdictului, miercuri, că nu este un ”ucigaş” şi că, în cazul în care îl condamnă cu privire la ”asasinat”, comit o ”nedreptate”.

”Bună ziua tuturor. Primele mele cuvinte vor fi pentru victime,  cele care ne ascultă la radio web şi nu au putut depune mărturie la bară, dar alţi au făcut-o pentru voi. V-am prezentat scuzele mele, iar unii vor spune că ele sunt nesincere, că este o strategie. ca şi cum ai nevoie de un terţ pentru a recunoaşte sinceritatea unui om”, a declarat Salah Abdeslam, ultimul audiat luni, înainte de verdict, citat de Le Figaro.
 
”Peste 130 de morţi, 400 de răniţi. Cine poate prezenta scuze nesincere în faţa atâtei suferinţe?”, a continuat el.
 
”Poate că este ultima oară când mă adresez vouă. Nimănui nu i-a scăpat evoluţia mea în tmpul acestui proces”, a spus el.
 
Salah Abdeslam a revenit, apoi, asupra condiţiilor sale de detenţie.
 
”Ceea ce m-a şocat este plăcerea pe care ei (supraveghetorii) o aveau să-mi facă rău. Au fost multe violenţe, hărţuire. Am fost hărţuit zi şi noapte (...). Aveam corpul unui băiat de 14 ani”, a declarat el.
 
Începutul procesului a fost un ”şoc social”, consideră el, repetând declaraţii ale avocaţilor săi.
 
”Am spus vorbe un pic cam grele. Îmi pare rău. Vă spun azi ce n-am reuşit să vă spun ieri. M-am liniştit nu pentru că v-am auzit suferinţa, ci pentru că am regăsit această aparenţă de viaţă socială”, a declarat el.
 
”Doamnelor şi domnilor judecători, cu sabia parchetului pe gât, mă adresez dumneavoastră. Opinia publică spune că eram la terase pentru ca să omor oameni, că eram la Bataclan pentru ca să omor oameni. Ştiţi că adevărul este opusul. Franţa îşi pierde valorile puţin câte puţin. Ele se prăbuşesc puţin câte puţin, iar parchetul a dovedit-o în rechizitoriul său”, a acuzat Abdeslam.
 
”Asasinii nu se află în boxa (acuzaţilor) (...). Am recunoscut în această incintă că nu sunt perfect. Am făcut greşeli, este adevărat, dar nu sunt un asasin, nu sunt un ucigaş. Dacă mă condamnaţi cu privire la asasinat, comiteţi o nedreptate. Vă mulţumesc, domnule preşedinte pentru că mi-aţi dat cuvântul”, a încheiat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
27.06.2022, 15:17:41

daia ii impusca politistii englezi pe teroristi scapa lumea de ei inca de atunci.

Modifică Setările