Europa

articolul anterior articolul urmator

Numărul cazurilor de abuz asupra copiilor după lockdownul din Anglia, în creştere

3
16 Jan 2021 21:21:51
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Numărul de incidente raportate în care copii au murit sau au fost grav răniţi în urma unor abuzuri sau a neglijenţei a crescut cu un sfert după primul lockdown din Anglia, anul trecut, potrivit unor date ale organizaţiei The Child Safeguarding Practice Review Panel, care a primit 285 de notificări de incidente grave din aprilie până în septembrie, scrie BBC.

Aceasta este o creştere cu 27% de la 225 în aceeaşi perioadă a anului anterior. 

Statistica include copii care se aflau în îngrijire şi au murit, chiar dacă în toate cazurile nu a fost vorba de abuz şi neglijenţă. 

Organizaţia spune că aceste cifre sunt "şocante". 

Sistemul de notificare al incidentelor grave solicită consiliilor din Anglia să raporteze toate decesele şi vătămările grave care implică copii din zona lor către Departamentul pentru Educaţie, care publică datele. De asemenea, li se cere să-l informeze pe secretarul educaţiei şi Ofsted (departamentul de resort) dacă un copil supravegheat moare. 

Decesele la copii au crescut de la 89 la 119 şi numărul celor răniţi de la 132 la 153, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, potrivit statisticii. 

Numărul de incidente grave în care au fost implicaţi copii cu vârsta de sub un an a crescut cu 30%, la fel şi în cazul celor de 16 ani şi peste. 

Majoritatea (54%) celor abuzaţi au fost băieţi şi aproape două treimi erau caucazieni. 

În două treimi din 285 de cazuri raportate, abuzul a avut loc în casa în care locuiau.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Coatesc Chris
16.01.2021, 23:58:32

Anglia aia si englezii aia bolnavi si alcoolici sunt cei mai mari pedofili si dezacsati din lumea asta . Puturosi si alcoolici , rasisti , xenofobi , jegosi, cat cuprinde etc totul este o mare spoiala acolo . Sa vina Cloudvick sa ne spuna despre UK ca este cel mai mar fan ,,englez,,

0 (2 voturi)
Davide Isa
17.01.2021, 08:17:54

Inlocuieste Anglia cu Romania, ipocritule, si vei avea tabloul complet.

-2 (2 voturi)
Coatesc Chris
19.01.2021, 00:14:54

uite unde era marele ,,iubitor,, de Anglia . Idiotule schimba Romania cu Anglia aia acolo care este o tara oribila din toate punctele de vedere clima , mancare , oameni , sistem , cazari , nu mai soun 80% peste tot acolo este numai rasism si xenofobie la tot pasul acolo in UK-UL ala acolo. O natie de retardati minatli 80% dintre britanicii aia acolo alcoolici si abuzatori de copii .

+1 (1 vot)
Modifică Setările