Europa

articolul anterior articolul urmator

O adolescentă dispărută în Germania a fost găsită la aproape 800 de kilometri depărtare de casă, în Franţa, fără să-şi poată aduce aminte cine este

2
22 Apr 2021 04:35:23
Autor: Lucaniuc Florentin
Imagine/EPA
Imagine/EPA

Adolescenta, în vârstă de 16 ani, a fost găsită cu un „vid” de memorie rătăcind pe străzile Franţei. Ea dispăruse în Germania, la peste 500 de kilometri distanţă, iar acum este acum sub îngrijire medicală.

Fata de 16 ani, cunoscută sub numele de Isabella O, a dispărut din oraşul german Celle şi a fost găsită la peste 500 de kilometri distanţă de casă rătăcind pe străzile Franţei.
 
Tatăl ei a dat vina pe stresul cauzat de blocada generată de pandemia de  Covid şi impactul acestora asupra sarcinilor şcolare, fiind convins că acesta este motivul pentru care fata şi-a „şters” memoria, spunând că pur şi simplu nu mai poate face faţă.
 
Tatăl a spus că pierderea memoriei este atât de completă, încât nici măcar nu-şi aminteşte cine este şi nu are nici o idee despre cum a ajuns la Paris.
 
Isabella O., care provine dintr-un orăşel german din landul Saxonia Inferioară, a fost dată dispărută în dimineaţa zilei de 22 martie.
 
A avut cursuri online dimineaţa şi abia la prânz fratele ei mai mic a observat că sora nu era acasă.
 
Potrivit declaraţiilor părinţilor ei, care se aflau la locul de muncă la acel moment, era neobişnuit ca Isabella să fi părăsit casa fără să-şi ia cheile, portofelul sau telefonul cu ea.
 
În cele din urmă, au decis să cheme poliţia după ce fata nu s-a întors acasă după câteva ore.
 
Căutările poliţiei au durat două săptămâni şi au inclus câini special antrenaţi, care au urmărit ruta pe care Isabella a luat-o probabil în dimineaţa în care a dispărut. Cu toate acestea, urmele s-au pierdut într-un centru comercial din apropiere.
La două săptămâni după ce a fost declarată dispărută, autorităţile franceze au anunţat că fata a fost găsită la Paris după ce un angajat al Biroului Federal de Poliţie Criminală din oraşul german Wiesbaden a observat o „asemănare izbitoare” între o fată, care apare pe o postare a poliţiei pe Facebook şi o fată găsită în Franţa.
 
Potrivit poliţiei, fata, care a fost găsită la aproape 800 de kilometri de oraşul natal, este nevătămată şi nu au existat dovezi ale vreunei infracţiuni.
 
Tatăl adolescentei, care încă nu s-a întâlnit cu ea, a spus că s-a trezit brusc în Franţa fără să ştie cum a ajuns acolo şi a cerut ajutor locuitorilor din zonă. Deoarece nu îşi amintea cine era, a trebuit să fie dusă într-o casă de plasament.
 
Isabella, care în prezent este supusă examenelor medicale şi primeşte tratament, nu are voie să-şi vadă familia până când starea ei nu se îmbunătăţeşte. Alte examinări medicale ar trebui să dezvăluie un posibil motiv pentru pierderea memoriei.
 
Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Brigit Insinger, a declarat că dosarul persoanei dispărute este închis pentru moment, chiar dacă în prezent nu au nicio idee despre cum a ajuns în Franţa. Insinger a adăugat că „s-ar putea să pară ciudat, dar asta e tot deocamdată. Dacă Isabella îşi aminteşte ceva şi ne spune că cineva i-a făcut ceva, desigur, am redeschide cazul”, menţionează oficialul.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Taranul Vasile
22.04.2021, 12:06:23

Sa o caute de droguri, test de sarcina si boli venerice. 500 de km nu se fac pe jos. chiar daca urci in tren, tot te cauta cineva de bilet.

Taranul Vasile
22.04.2021, 12:07:41

Ori a fost drogata si rapita, ori minte de ingheata apele sa justifice de ce a fugit de acasa.

Modifică Setările