Europa

articolul anterior articolul urmator

O biserică olandeză ţine slujbe non-stop de aproape o lună pentru a proteja o familie de refugiaţi

9
26 Nov 2018 19:02:30
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto: Facebook Joost Schelling
Foto: Facebook Joost Schelling

Biserica Bethel din Haga, care adăposteşte în prezent o familie de refugiaţi, a ţinut slujbe în permanenţă începând din data de 26 octombrie pentru a împiedica deportarea membrilor acestei familii, relatează Euronews. Demersul bisericii vine în contextul în care legislaţia olandeză prevede că poliţia nu poate intra în lăcaşul de cult în timpul slujbei religioase, când credincioşii se roagă.

Sasun Tamrazyan, soţia lui, Anousche, şi cei trei copii ai lor - Hayarpi, Warduhi şi Seyran – au fugit din Armenia, ţara lor natală, cerând azil în Olanda ca urmare a activismului politic al lui Sasun, din cauza căruia familia a fost ameninţată cu moartea.
 
În ultimii trei ani, familia a frecventat constant biserica GKV din oraşul Katwijk, locuind într-un centru pentru solicitanţi de azil.
 
Însă la mijlocul lui septembrie, membrii familiei au aflat că împotriva lor a fost emis un ordin de deportare şi, în disperare de cauză, au lansat un apel pentru a fi ajutaţi.
 
Una dintre fetele soţilor Tamrazyan a postat o înregistrare video pe reţelele de socializare, cerându-le mai multor politicieni olandezi să intervină. 

„Săptămâna aceasta aş putea fi expulzată din Olanda după nouă ani. În numele fratelui şi surorii mele, vă cer ajutorul“, a afirmat Hayarpi, în vârstă de 21 de ani. 
 
La scurt timp, familia, care nu se mai simţea în siguranţă în centrul pentru solicitanţii de azil, şi-a găsit adăpost la GKV Katwijk.
 
„Sperăm ca familia să primească permisiunea de a sta în Olanda din două motive: există o mare probabilitate ca tatăl să fie ucis în Armenia, iar copiii trăiesc de nouă ani în Olanda şi au prins rădăcini aici“, au explicat reprezentanţii bisericii. 
 
Însă chiar dacă familia îşi găsise un adăpost aici, pericolul deportării continua să existe. Aşa că biserica Bethel din Haga a sărit în ajutorul refugiaţilor.
 
Pastorul Axel Wicke a afirmat că familia a fost primită de biserica Bethel pe data de 26 octombrie şi de atunci s-au ţinut slujbe în permanenţă. În tot acest timp, membri ai comunităţii au prezentat cazul pe reţelele de socializare, în încercarea de a ajuta familia. 
 
Atât pastorul, cât şi membrii familiei au fost impresionaţi de modul în care enoriaşii s-au mobilizat. În plus, mesaje de solidaritate din toată lumea au început să curgă. 
 
Iar responsabilii lăcaşului de cult sunt decişi să continue slujbele până la rezolvarea cazului, făcând apel la credincioşi să participe la serviciile religioase care se vor prelungi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Ioan Dumitrescu
26.11.2018, 22:25:10

Bravo ! bine sintem: noi nu "deranjam" ei ne taie gitul in sfinta biserica !

+1 (1 vot)
Namalas Salaman
26.11.2018, 23:31:32

Armeni, Dumitrescu? Ei sunt cea mai veche biserică creștină de pe planetă, contemporani cu apostolii. Sigur nu ne taie gâtul...nu în cazul aceasta.

Alexandru Preda
26.11.2018, 23:29:43

Bravo pastorului și enoriașilor care se implica!

Cocosul Obraznic
27.11.2018, 05:52:25

Un articol sponsorizat de Soros, destinat sensibilizarii cititorilor. Scopul - acceptarea si sprijinirea migratiei - un drept elementar al omului. Vor urma si altele. Pentru asta sunteti platiti

stop propaganda.
27.11.2018, 08:22:48

Crestini nu ar primi cocina asta progresista. Numai ciori si sinucigasi ia. Fi-mi-ar scarba.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările