Europa

articolul anterior articolul urmator

O bufniţă de pe tricoul lui Macron naşte teorii ale conspiraţiei în Franţa. Un simplu logo, simbolul unei societăţi secrete sau un mesaj subliminal?

28
4 Aug 2021 00:57:56
Autor: Emanuel Neuman
Macron îmbrăcat într-un tricou cu un logo în formă de bufniţă FOTO Twitter
Macron îmbrăcat într-un tricou cu un logo în formă de bufniţă FOTO Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron a încercat să-i convingă pe tinerii francezi să se vaccineze printr-o interacţiune pe TikTok. Efectul asupra campaniei de vaccinare este deocamdată incert, dar momentul a stârnit o mică isterie printre francezi. Motivul: bufniţa de pe tricoul lui Macron.

Încercând să se adapteze publicului ţintă, Macron a renunţat la cravată şi la costumul gri pe care-l poartă de obicei şi s-a îmbrăcat într-un tricou cu mânecă scurtă pentru sesiunea de întrebări şi răspunsuri de pe TikTok. 

Nu este clar cât de mult le-a păsat celor care l-au urmărit pe preşedintele francez de mesajul pro-vaccinare al acestuia, având în vedere că dezbaterea de pe reţelele sociale s-a concentrat pe bufniţa de pe tricoul lui Macron.

Ce semificaţie are logo-ul în formă de bufniţă, compus din mai multe figuri geometrice? E un mesaj subliminal? Un mesaj cu dedicaţie transmis de echipa de comunicare a preşedintelui francez? Ori poate Macron a anunţat fără să-şi dea seama că face parte dintr-o societate secretă? Au fost doar câteva dintre întrebările vehiculate de către francezi.

Teoriile n-au întârziat să apară. Cea mai populară spune că bufniţa de pe tricoul prezidenţial este logo-ul Bohemian Club, un grup politicat fondat în California în 1872 şi numit după mişcarea boemă din Europa, o contracultură care contesta valorile burgheziei. Astăzi, societate fondată în secolul al nouăsprezecelea a ajuns un grup format exclusiv din bărbaţi, majoritatea oameni de afaceri şi politicieni din SUA, Europa şi Asia. Bohemian Club este o prezenţă frecventă prin diferite teorii ale conspiraţiei, iar logo-ul societăţii este într-adevăr o bufniţă. Cu toate acestea, cele două simboluri nu seamănă suficient.

Alţii au preferat o analiză etimologică a semnificaţiei bufniţei de pe pieptul lui Macron. Există două cuvinte diferite pentru „bufniţă” în franceză: „hibou” şi „chouette”. „Hibou” este un simbol la ghinionului, iar pentru romani reprezenta apropierea morţii. „Chouette”, pe de altă parte, este bufniţa care o slujeşte pe zeiţa Atena, iar în cultura celtică reprezintă un ghid spiritual.

Dezbaterile continuă în Franţa pe acestă temă arzătoare. Conform Le Figaro, administraţia prezidenţială franceză nu a oferit până acum un răspuns despre semnificaţia bufniţei de pe tricoul lui Macron.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

bezna totala
4.08.2021, 02:47:26

Inteleptul iti arata cu mina ,luna, iar boul se uita la degete.

+9 (9 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
4.08.2021, 03:20:31

https://assets.republica.ro/20151203/473502ce7c1b13031a3381b8299bdd31b3e98df8.jpg

+18 (30 voturi)
defu gabi
4.08.2021, 08:35:24

Avand in vedere ca Mikron e plasat in politica de Rothschild, nu mai era nevoie de nicio bufnita pe tricou...

-22 (32 voturi)
Deutsche Bälle
4.08.2021, 07:25:05

Lol, bufnița e sub tricou. E o bufniță care poartă un tricou cu o bufniță, așa cum și oamenii poartă tricouri cu Tupac

-23 (29 voturi)
Stefan din Nord
4.08.2021, 07:44:47

E bufnita lui Kovesi Doar joaca amandoi in aceeasi liga

-20 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările