Europa

articolul anterior articolul urmator

O călătorie de neuitat la Veneţia: doi turişti au primit o amendă usturătoare şi un ordin de părăsire a oraşului din cauza comportamentui neadecvat

9
20 Jul 2019 11:32:36
Autor: Ion Gaidau
Un cuplu german surprins preparându-şi cafeaua lângă Podul Rialto FOTO AFP
Un cuplu german surprins preparându-şi cafeaua lângă Podul Rialto FOTO AFP

Doi turişti din Germania îşi vor aduce mult timp aminte de călătoria făcută zilele trecute la Veneţia. Surprinşi preparându-şi cafeaua chiar lângă Podul Rialto, cei doi au primit o amendă usturătoare şi un ordin de părăsire a oraşului.

Vineri dimineaţă, doi berlinezi în vârstă de 32 de ani, respectiv 35, şi-au lăsat rucscacurile lângă celebrul Pod Rialto, şi-au făcut un loc cât de cât confortabil şi şi-au preparat cafeaua la un aragaz portabil.

Fapta lor însă nu a fost apreciată de un locuitor din apropiere, care a chemat poliţia locală.

Doi agenţi s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au sancţionat cu o amendă de 950 de euro. În plus, le-au ordonat să părăsească oraşul.

Primăria a difuzat un comunicat în care precizează că poliţia a intervenit în baza unui regulament ce pedepseşte comportamentul neadecvat.

„Veneţia merită respectată, iar oamenii nepoliticoşi care cred că vin în oraş şi pot face tot ce îşi doresc trebuie să înţeleagă că, datorită poliţiei locale, vor fi prinşi, sancţionaţi şi trimişi“, spune primarul Luigi Brugnaro.

Într-un text adoptat în mai, Oraşul Dogilor propune un cod de conduită turiştilor şi localnicilor, intezicând picnicul în unele locuri, scăldatul în fântâni sau plimbările la pieptul gol. Circa 40 de persoane au fost sancţionate până acum în baza acestui regulament.

Anual, Veneţia atrage circa 30 de milioane de turişti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

un motan intransigent
20.07.2019, 11:51:53

Venetienilor li s-a aplecat de atatia turisti. E normal.

+2 (6 voturi)
Alfa Omega
20.07.2019, 20:02:11

De ce sa mergi in Venetia si sa te ti de nas ? Poti sa te parfumezi cu cel mai scump parfum tot pute !Daca te mai plimbi cu gondola pute si mai tare !Sunt atatea orase italiene care merita sa le vizitezi , dar la Venetia nu merita.

-1 (3 voturi)
spaima vitelor
20.07.2019, 22:29:48

scuze ca ma bag: insa in opinia mea Italia, Spania si in general 'sudul' Europei eun fel de Ferentari(ca sa nu folosesc un termen incorect politic) 'occidental'. Inteleg ca: arta, cultura, arhitectura, monument, insa cand vine cu garnitura de Ferentari... merci, da' nu. Cu Franta la fel.

-1 (3 voturi)
Banan Crudu
20.07.2019, 17:20:25

S-au tâmpit si macaronarii ăștia. Ce picnic era ăla că și-au făcut o cafea pe spirtieră ? Dacă se kkau în Gran Canale, mai ziceam, ca deh,acolo nu se kkă oricine. Oricum pute ca dracu. Aiurea. Și încă ceva: daca mă plimb cu vedere la măraru de pe piept,prin Serenissima, mă ard pe rug ? Au și ăștia figuri pe ei si nu mai știu ce să inventeze. Dacă turismul s-ar opri brusc, Veneția s-ar duce pe ..lă în termen scurt.

+4 (4 voturi)
Alexa Alexandru
20.07.2019, 19:34:35

Nici o problema cu regulile, dar de ce barbatul € 650 si femeia 300 €? Pe de altă parte, când am vizitat Veneția, erau produse de marcă falsă în fiecare colț ... nimeni nu da vreo amenda. Trebuie doar să evitați Veneția, este plin de escroci pe străzile mici, apa este murdară, terasele sunt ridicol de costisitoare (10 euro pentru o ceașcă de cafea și daca doriți să stați pe terasă, atunci acest lucru vă va costa mult mai mult). Veneția este una dintre cele mai mari capcane turistice de astăzi . Se pare ca ar trebui să evitați Venitia dacă nu vă puteți permite o cafea scumpă în piața San Marco. Stați acasa ...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)