Europa

articolul anterior articolul urmator

O caricatură Charlie Hebdo sugerează că Aylan, refugiatul de 3 ani găsit mort pe coasta Turciei, ar fi putut deveni un agresor sexual

50
14 Jan 2016 06:28:43
Autor: Ionut Preda
O caricatură Charlie Hebdo despre moartea lui Aylan în septembrie 2015
O caricatură Charlie Hebdo despre moartea lui Aylan în septembrie 2015

Publicaţia satirică franceză „Charlie Hebdo” a stârnit din nou controverse, după ce o caricatură din ediţia din această săptămână reuneşte punctele opuse ale crizei refugiaţilor – sugerând că Aylan, copilul de 3 ani găsit mort pe coasta Turciei în septembrie 2015, ar fi putut deveni unul dintre agresorii sexuali de la Koln, din noaptea de Anul Nou, relatează „The Washington Post”.

Caricatura îl înfăţişează pe Alan Kurdi – devenit cunoscut ca Aylan, un copil de 3 ani găsit mort pe coasta Turciei în luna noiembrie – în diferite etape ale vieţii, urmărind să hărţuiască sexual o femeie. „Ce ar fi devenit micuţul Aylan dacă ar fi crescut? Pipăitor de funduri în Germania” notează textul caricaturii.
 
Imaginea este semnată chiar de directorul actual al revistei, Laurent Sourisseau, cunoscut ca „Riss”,  unul dintre supravieţuitorii atacului islamist de la redacţia „Charlie Hebdo” din ianuarie 2015.
 
Caricatura vine la puţin timp după ce ediţia publicată la un an de la atacul terorist a stârnit şi ea controverse, având pe copertă o reprezentare a lui Dumnezeu purtând o armă, sub titlul „Asasinul este încă în libertate”.
 
FOTO Twitter/Nesrine Malik
 
Adam Taylor de la „The Washington Post” consideră că desenul surprinde momentele cele mai opuse ale imaginii publice a imigranţilor din Europa. Dacă descoperirea lui Aylan - care s-a înecat pe coasta Turciei în urma scufundării unei bărci improvizate folosite de traficanţii de refugiaţi pentru a-l aduce pe el şi familia sa în Europa – a reprezentat punctul de maximă simpatie a publicului european pentru imigranţii extracomunitari, implicarea acestora din urmă în evenimentele de la Koln, din noaptea de Anul Nou, marchează nivelul cel mai scăzut de încredere al  europenilor faţă de refugiaţi. 
 
Aylan a mai fost prezent în „Charlie Hebdo” în septembrie anul trecut, atunci când două caricaturi legate de moartea sa s-au legat de poziţia neuniformă a Uniunii Europene în ceea ce priveşte criza imigranţilor şi de religia musulmană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

Cristina Ene
14.01.2016, 07:18:05

Amuzant ! :)

+1 (9 voturi)
Adrian Foangă
14.01.2016, 07:22:22

Acum pipaie fundurile ingerilor. La mustata a scapat omenirea de acest feroce pipaitor de fese.... :D

-3 (9 voturi)
Fddee Tffcfd
14.01.2016, 07:54:32

Si cu tiganii e la fel, trist dar adevarat, totusi un pic de bum simt nu strica.

+5 (7 voturi)
cristi cristi
14.01.2016, 08:25:22

o cauta cu luminarea francezii....si o vor gasi .

0 (8 voturi)
Ismet Yilmaz
14.01.2016, 08:26:54

Nesimtirea nu are limite, mai ales cand se ascunde sub deviza "libertate de exprimare". Este valabil pentru autorul caricaturilor, revista care le-a publicat, si comentariile postacilor.

+3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările