Europa

articolul anterior articolul urmator

O companie din Italia cerea poze în costum de baie de la candidatele pentru un post de recepţioneră. „Problema sexismului persistă”

3
28 Jan 2022 15:37:30
Autor: Cristina Morozan
Napoli are o rată foarte scăzută de femei angajate Foto: Pixabay
Napoli are o rată foarte scăzută de femei angajate Foto: Pixabay

Ministerul Muncii din Italia a deschis o anchetă după ce o companie care căuta să angajeze o recepţioneră cu vârsta sub 30 de ani le-a cerut candidatelor să includă şi o fotografie în costum de baie, alături de restul documentelor necesare.

Anunţul, postat pe mai multe site-uri de recrutare, de către o companie de pază din Napoli, prevedea ca pretendentul pentru post să fie femeie, să aibă cel mult 30 de ani, să vorbească fluent engleza şi să aibă propria maşină şi „un aspect atractiv”, conform The Guardian
 
 „Vă rugăm să trimiteţi o fotografie într-un costum de baie sau ceva similar”, mai scria în anunţul pentru jobul de 500 de euro pe lună. 
 
Această cerinţă a fost ulterior eliminată şi anunţul a fost repostat, dar nu înainte ca o captură de ecran să fie distribuită pe scară largă pe reţelele de socializare, stârnind indignare.
 
„Vor o fotografie în costum de baie? Ce anunţ absurd”, a spus Chiara Marciani, consilier în Ministerul Muncii la Napoli.
 
 „Este scandalos şi din mai multe motive – începând cu căutarea unei femei sub 30 de ani şi un salariu care este absurd de inadecvat pentru angajamentul şi sarcinile pe care le cere jobul”, a adăugat aceasta.
 
Compania, care are sediul în cartierul de afaceri din Napoli, a declarat presei italiene că cererea pentru o fotografie a costumului de baie a fost „nepotrivită” şi rezultatul unei „simple distrageri a atenţiei” a „muncitorului neexperimentat” care a realizat anunţul şi care nu a făcut-o. Nu înţeleg politica sa privind egalitatea de gen.
 
„Problema sexismului persistă... trebuie să se lucreze mult mai mult în privinţa egalităţii de gen. Sunt atât de multe probleme care trebuie abordate, în special într-un oraş precum Napoli, care are o rată foarte scăzută de femei angajate”, a mai spus Marciani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ludwig
28.01.2022, 16:58:38

500 euro pe luna in italia? Pai veniti in romania ca primiti mai mult

+1 (1 vot)
BYBY BYBYKU
28.01.2022, 19:33:23

la goteluri se angajaza part time , in acest caz 2 ore pe zi, sau 4 ore 2 zile pe saptamana, ei stiu

snake
28.01.2022, 19:00:56

ce este saxist aici? dracu le meei intelege pe femeile astea...umplu fara rusine netu cu poze cu ele mai mult decat goala iar daca cineva le cere o poza in costum sar ca friptele. 500 euro probabil e o greaseala.

-1 (3 voturi)
Modifică Setările