Europa

articolul anterior articolul urmator

O lunetistă din Brazilia care se alăturase armatei ucrainene, ucisă pe front. Familia a dezvăluit cauza morţii

15
7 Jul 2022 17:08:39
Autor: Ana-Maria Gherghiță
Thalita de Valle avea 39 de ani Foto: Twitter
Thalita de Valle avea 39 de ani Foto: Twitter

O lunetistă fotomodel, brazilianca Thalita de Valle, a murit, joi, 30 iunie, după ce ruşii au bombardat cu o rachetă buncărul în care se afla, relatează Mirror. Familia a confirmat, marţi, 5 iulie, că Thalita, în vârstă de 39 de ani, a murit în Ucraina.

Conform familiei, buncărul din Harkov în care Thalita de Valle se ascundea a luat foc când a fost bombardat de forţele ruseşti şi tânăra a murit asfixiată, potrivit Mirror.  Ea se afla în Ucraina într-o misiune de salvare, de doar trei săptămâni, timp în care supravieţuise unui bombardament.
 
Prietenul ei, Douglas Burigo, în vârstă de 40 de ani, ar fi murit în timp ce încerca să o salveze. 
 
„Am fost înştiinţaţi despre tot ce s-a întâmplat. Au fost atacuri succesive, iar batalionul a fost divizat”, a declarat fratele acesteia pentru presa locală. 
 
„Thalita a intrat în buncăr, dar a izbucnit un incendiu cu ea înăuntru”, a mai declarat fratele lunetistei, Theo Rodrigo Vieira. 
 
„Prietenul ei (Douglas) s-a întors să o salveze în intervalul dintre bombardamente, însă era moartă. A murit asfixiată”. 
 
Thalita de Valle provine din Ribeirao Preto, dar locuia în Sao Paulo de peste 30 de ani înainte de a se alătura armatei ucrainene.
 
 „Ori de câte ori am putut, am vorbit. Am fost mereu în contact cu ea şi cu alţi soldaţi. Thalita a fost întotdeauna implicată în misiuni umanitare”, a mai declarat fratele fostului model. 
 
„Ea a întotdeauna a dorit să salveze animale şi oameni. Sora mea a fost întotdeauna paşnică. Armele fac parte dintr-un context, război, dar ea a salvat vieţi, a salvat animale”, a mai continuat fratele ei. 
 
Fostul model posta pe canalul ei de YouTube videoclipuri care documentau cum s-a pregătit  pentru a deveni voluntar în mai multe zone de război şi pentru a deveni lunetistă.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Cezar Petru
7.07.2022, 17:18:32

Nu e adevarat! Racheta nu a nimerit buncarul, penca rachetele rusesti e proaste (asa cum zice multi de paici). Lunetista e bine mersi in Donbas omoara sute de nenorociti rusi zilnic. Putin a pus un premiu de 1.000.000 de dolari pe capul ca ei ca a oprit ofensiva rusilor in Donbas.... Dumnezeu s-o ierte!

0 (12 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
7.07.2022, 19:05:41

Cezarica cel cu tirul, AKA Zzz-Flies cel cu tiglele, Baga repede pina nu-ti umple iarasi romanii guritza cu produse de carmangerie

-4 (10 voturi)
Nev
7.07.2022, 17:43:21

Mor nazistii ceva de speriat ! Chiar si nazistii salvatori lunetisti !

-6 (8 voturi)
Nev
7.07.2022, 17:49:37

"Ea se afla în Ucraina într-o misiune de salvare, de doar trei săptămâni, „Thalita a intrat în buncăr, dar a izbucnit un incendiu cu ea înăuntru”, a mai declarat fratele lunetistei, Theo Rodrigo" Si cati copii tinea cu ea ca sa-i salveze ?

-3 (7 voturi)
Nev
7.07.2022, 18:00:40

"Thalita a intrat în buncăr, dar a izbucnit un incendiu cu ea înăuntru” Si de ce nu are poza cu ea ranjind ?

-2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările