Europa

articolul anterior articolul urmator

O reţea de români care trata imigranţi africani pe post de sclavi a fost destructurată de poliţia spaniolă

6
24 Oct 2020 19:43:03
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO EPA
FOTO EPA

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea de români care exploata imigranţi clandestini în ferme din Spania, unde aceştia duceau o adevărată viaţă de sclavi. Majoritatea erau marocani, dar printre victime erau şi români, moldoveni, ucraineni, precum şi cetăţeni din state din Africa de Nord şi Africa Subsahariană, potrivit Digi24.

Imigranţii erau apoi „vânduţi” fermierilor spanioli, iar traficanţii obţineau cam 30.000 de euro pe lună din exploatarea lor, mai arată Digi24.
 
Îndată ce ajungeau în Spania, imigranţilor li se luau actele de identitate şi erau cazaţi în condiţii inumane, sub strictă supraveghere. Nu aveau voie să ia legătura cu străini şi nici să iasă din cocioabele lor. Erau obligaţi să lucreze ore multe şi epuizante pe câmp, primind doar câţiva euro, cât pentru a supravieţui. Cei care voiau să renunţe nu-şi mai puteau recupera actele de identitate, ba chiar erau ameninţaţi cu moartea dacă ar fi încercat să contacteze poliţia. 
 
Mai mult, a relevat ancheta, cu ajutorul actelor de identitate luate de la imigranţi, traficanţii înfiinţau societăţi fictive pentru a-şi transfera banii negri către România. Organizaţia dispunea chiar de un birou de consiliere locală, la Sevilla, care facilita toate procedurile, în special cele prin care falsifica documentele pentru a justifica transferurile de bani.
 
Garda Civilă spaniolă a făcut percheziţii la trei adrese domiciliare şi la un birou. A confiscat documente, care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea imigranţilor, în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină, condusă de un român, dar şi cu alte reţele de traficanţi de fiinţe umane. Era o afacere la scară internaţională, au subliniat poliţiştii spanioli.
 
Activităţile ilegale şi inumane ale acestei reţele clandestine, desfăşurate la Vega del Guadalquivir, au prosperat odată cu pandemia şi nevoia presantă a femierilor spanioli pentru mână de lucru din străinătate.
 
Garda Civilă spaniolă a anunţat că a arestat la cinci persoane în legătură cu acest caz, pe care îl aveau în atenţie încă de la începutul anului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
24.10.2020, 20:58:47

Si cati ca ei nu or mai fi in Europa Ocidentala.

+1 (1 vot)
Alfa Omega
24.10.2020, 21:30:08

Sigur erau romani sau mai repede erau tigani proveniti din Romania ?

-3 (3 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
25.10.2020, 00:00:35

Alfa Omega La o populatie totala de 23.4 milioane de romani, in tara si-n Europa Occidentala, mi se pare total aiurea sa-i acuzi doar pe tigani de toate relele facute. Te intreb un singur lucru: dupa 1989, cine a jefuit unitatile economice , cine a tras cele mai mari "tunuri" in Romania?

0 (2 voturi)
M Costi
25.10.2020, 05:35:13

Ce aveti dom'le cu diaspora romaneasca , alcatuita numai din oameni harnici si muncitori , bine orientata totdeauna la alegeri , de ce-i denigrati ? Cred ca-s doar barfe , ale pesedistilor invidiosi pe romanii care au ales strainatatea ... !

+2 (4 voturi)
Popescu Stela
25.10.2020, 06:48:21

Sekuristii de origine Comunisto -bolshevika sunt o grupare mafiota transpartinica stapana demult pe aici. Psd e doar un fel de a spune ... . Pe langa asta mai exista numeroase alte mafii ale unor infractori de toate soiurile. Periculosi toti. Insa mafia de top e aia deghizata in statul roman (in care justitia e piese cea mai grea) si in numeroasele partide. Nu ar trebui sa ne mai incurcam in atatea prescurtari si acronime. In sfarsit, o revolutie cumsecade nu are cine sa faca, Asa ca admiratorii si partizanii “psd” pot savura linistiti efectele “guvernarii”. Asta in timp ce viseaza la “o tara ca afara”. Un “afara” care nu a avut dictatura comunista. E un paradox sa vrei sa traiesti in democratie dar sa tii cu bolshevicii....

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările