Europa

articolul anterior articolul urmator

O româncă din Ibiza riscă puşcăria pentru „trafic" de paracetamol

0
2 Feb 2011 13:48:20
Autor: adevarul
Pastilele de ecstasy s-au dovedit a fi analgezice care conţin paracetamol şi cafeină Foto: houseplanet.dj
Pastilele de ecstasy s-au dovedit a fi analgezice care conţin paracetamol şi cafeină Foto: houseplanet.dj

Femeia a fost arestată în urmă cu aproape nouă luni, pentru ceea ce poliţiştii credeau că sunt ecstasy şi LSD. Pastilele s-au dovedit a fi, de fapt, paracetamol cu cafeină, respectiv bucăţi de carton impregnate cu cantităţi infime de anfetamină.

Procuratura şi-a menţinut ieri cererea de condamnare la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru o femeie surprinsă de agenţii Poliţiei Naţionale când debarca în Ibiza cu două valize în care avea ascunse un pistol şi diverse stupefiante. Acuzata susţine că drogurile erau ascunse în nişte obiecte pe care o prietenă i le-a dat pentru a le duce pe insulă unor rude şi că ea nu ştia nimic despre acestea, scrie Diario de Ibiza.

Faptele s-au petrecut pe 19 mai 2010, când acuzata, A.G.E., o româncă de 23 de ani, a ajuns în Ibiza pe un feribot din Denia (Valencia). La debarcare, poliţiştii, care făceau un control de droguri, au oprit-o atunci când au observat că femeia era într-o stare de nervozitate accentuată. "La deschiderea uneia dintre valize, femeia ne-a spus deja că sunt câteva obiecte care nu-i aparţin", a relatat un agent de poliţie. Acesta a povestit că în geamantan au găsit un DVD player care se simţea mult mai greu decât trebuia şi la deschiderea acestuia au găsit înăuntru un pistol şi muniţia aferentă acestuia. Atunci, au observat că şi la boxele acestuia se umblase la şuruburi şi, demontându-le, au găsit mai multe pastile înăuntru.

Pentru toate aceste obiecte descoperite, poliţiştii au reţinut-o pe româncă, iar la comisariat au descoperit în nişte pantofi cu platformă alte pastile ascunse.

Drogurile erau de fapt paracetamol cu cafeină şi bucăţele de carton

Agenţii au crezut că este vorba de 5.195 de pastile de ecstasy şi 2.957 de doze de LSD. După realizarea analizelor, însă, s-a descoperit că cele care păreau ecstasy erau de fapt doar comprimate de paracetamol şi cafeină, iar pastilele LSD erau bucăţele de carton impregnate cu anfetamină, a căror

Citeşte pe adevarul.es care este apărarea femeii şi ce a pledat avocatul româncei la proces.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările