Europa

articolul anterior articolul urmator

O sală specială pentru plâns a fost lansată în Madrid. Autorităţile spaniole îşi doresc înlăturarea prejudecăţilor legate de problemele de sănătate mintală

0
18 Oct 2021 08:55:45
Autor: Maria Ţaga
Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu mesajele „Intraţi şi plângeţi” sau „Şi
eu am anxietate”. FOTO: neoroaxis.ro
Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu mesajele „Intraţi şi plângeţi” sau „Şi eu am anxietate”. FOTO: neoroaxis.ro

„Sala Plânsului” este un proiect, găzduit într-o clădire din centrul Madridului, care îşi propune să înlăture prejudecăţile legate de sănătatea mintală, potrivit Reuters. Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu mesajele „Intraţi şi plângeţi” sau „Şi eu am anxietate”. De asemenea, încăperea are într-un colţ şi numere de telefon pe care persoanele le pot apela când simt nevoia.

„Este o idee excelentă pentru a ilustra problema sănătăţii mintale. Este stigmat să plângi în Spania ca în multe alte ţări”, a spus pentru Reuters Jon Nelssom, un student suedez care locuieşte în capitala Spaniei.

În urmă cu o săptămână, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat separat o acţiune de 100 de milioane de euro pentru asistenţă mentală, care va include servicii precum o linie de asistenţă ce va funcţiona 24 din 24 pentru prevenirea sinuciderilor.

„Nu este un subiect tabu, este o problemă de sănătate publică despre care trebuie să vorbim şi să acţionăm în consecinţă”, a spus el despre bolile mintale în momentul lansării planului pe 10 octombrie, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, citat de Mediafax.

În anul 2019, 3.671 de persoane şi-au luat viaţa în Spania, sinuciderile fiind a doua cea mai frecventă cauză de deces după cauzele naturale. Unul din 10 adolescenţi a fost diagnosticat cu o afecţiune de sănătate mintală, în timp ce 5,8% din populaţia generală suferă de anxietate, potrivit datelor guvernamentale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările