Europa

articolul anterior articolul urmator

O tânără din Marea Britanie a orbit după ce a băut un cocktail într-un bar din Zakynthos

44
21 Feb 2019 11:49:14
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO BBC News
FOTO BBC News

Hannah Powell, o tânără în vârstă de 23 de ani din Marea Britanie, a orbit şi a făcut insuficienţă renală, după ce a băut un cocktail într-un bar din Zakynthos, Grecia, scrie BBC.

Tânăra a început să vomite şi să se simtă obosită după ce a ieşit în oraş cu prietenii, în august 2016. Nu era însă vorba despre o mahmureală, ci despre efectele unui cocktail periculos cu votcă şi metanol.

Hannah a orbit şi rinichii săi nu mai funcţionau. Ea a realizat că ceva este în neregulă abia după ce s-a trezit în camera sa de hotel şi credea că lumina este stinsă.

„Am sugerat să dăm la o parte draperiile şi prietenii meu au spus că sunt deja deschide, dar nu realizam ce se îmîmplă,” a declarat tânăra britanică pentru Radio 1 Newbeat.

„Am crezut că glumesc, aşa că m-am ridicat ca să aprind lumina. Atunci am început să mă panichez, pentru că am realizat că lumina era aprinsă, dar nu puteam să văd nimic.”

Hannah, care este la origine din Middlesbrough, a fost transportată la un spital de pe insulă, înainte să fie transferată la o unitate medicală mai mare din Grecia.

Hannah delira şi era atât de confuză încât avea impresia că este răpită.

„Nu ştiam de ce nu puteam să văd. Credeam că am ceva pe ochi, pe cap. Îmi amintesc că am răspuns la telefon când m-a sunat tatăl meu. Îmi spunea să nu-mi fac griji şi că este pe drum, dar se tot întrerupea.”

Testele făcute la spital au confirmat că Hannah suferise o intoxicaţie cu metanol. Ea a băut votcă nereglementată care fusese amestecată cu substanţa toxică într-un bar. Prietenii ei care băuseră acelaşi cocktail au suferit doar crampe stomacale, dar fără efecte pe termen lung.

„Se pare că grupuri de mafie locală prepară amestecul în pădure şi o vând barurilor la preţ mic şi acestea îşi umplu stocul.”

Amestecul periculos era vândut în sticle de votcă originală, astfel că Hannah şi prietenii săi credeau că au cumpărat ceva sigur.

Tânăra a revenit acasă după câteva săptămâni şi a trebuit să se obişnuiască să trăiască oarbă. În plus, timp de 18 luni a făcut dializă, pentru că avea insuficienţă renală, până când mama ei a hotărât să-i doneze un rinichi.

În prezent, Hannah şi-a recăpătat vederea parţial, însă percepe totul înceţoşat. La trei ani după incident, tânăra este nemulţumită că nimeni nu a fost pedepsit pentru ce i s-a întâmplat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Dan Petrescu
21.02.2019, 12:27:53

Nici nu o sa fie pedepsit cineva, Planeta Grecia este ceva aparte....totul se petrece în alta dimensiune acolo, pînă și timpul are alte coordonate. Atîta timp cît nu este un oficiu unde consumatorul sa poată reclama cu rezultate furaciunile ordinare din această țară totul o sa fie ca pînă acum. Incepînd de la jegul permanent care poate sa fie găsit prin taverne și terminînd cu starea de monopol a companiei de telecomunicații OTE....Vă asigur că atunci cînd spun planeta Grecia sunt modest și cuminte în "aprecieri" ....despre crecia se pot spune mii de cuvinte și nu toate de bine. Mizerie, țepe, lipsă de respect și indolență crasă vizibilă de la vlădică la opincă, sunt cîteva lucruri minore....realitatea elenă te cutremură odată ce apuci să o cunoști și să o înțelegi, va asigur de asta.

-1 (9 voturi)
Puscas Marin
21.02.2019, 14:48:59

Daca era sholdovianca se intorcea la bar si mai cerea!!!! Altul era rezultatul!!!

-9 (11 voturi)
geek-a-contra
21.02.2019, 14:59:38

nu stiam ca metanolul duce orbire si alte chestii de genul asta, dar nu si la fatarea de idioti. da' uite ca invat lucruri noi: exista un impuscat marin....

+5 (11 voturi)
Puscas Marin
21.02.2019, 15:11:58

Gugustiuc, metanolul duce si la moarte mai putin la sholdovieni ca ei sunt facuti la betie cu metanol!!! Spre exemplu geek-a-contra!!!

-9 (11 voturi)
Popa Pius
21.02.2019, 15:18:32

Gica Metanolul nu poate fi prelucrat de ficat, ci doar de o singura enzima ce se regaseste in spatele globului ocular, linga nervi in zona de insertie pe retina, proces care duce la orbire. Si da, Grecia e bazata pe jecmaneala si prostire in față.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările