Europa

articolul anterior articolul urmator

O ţară din Balcani a legalizat parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex

17
2 Jul 2020 10:59:12
Autor: George-Andrei Cristescu
Paradă gay la Podgorica, capitala Muntenegrului FOTO EPA-EFE
Paradă gay la Podgorica, capitala Muntenegrului FOTO EPA-EFE

Muntenegru a adoptat miercuri o lege care recunoaşte parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, un demers pe care preşedintele Milo Djukanovici l-a apreciat ca fiind „un pas către familia democraţiilor cele mai dezvoltate”.

Legea a fost adoptată cu 42 de voturi pentru şi 5 împotrivă, în pofida faptului că Biserica Ortodoxă Sârbă, cea mai mare organizaţie religioasă din Muntenegru, este extrem de critică faţă de drepturile comunităţii LGBTQ, relatează DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Prin adoptarea legii privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, Muntenegru reglementează pentru prima dată drepturi legale pentru cupluri de acelaşi sex”, a reacţionat Djukanovici pe Twitter.

Prima paradă gay din această ţară a avut loc în urma cu şapte ani şi a fost însoţită de violenţe, dar ediţiile ulterioare ale evenimentului s-au desfăşurat în mod paşnic, notează DPA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Ludwig
2.07.2020, 11:56:53

Deci tot o tara ortodoxa ca si noi, dar muntenegrenii sunt mai openmind. Doar la noio urla babele si bor-ul ca miscarea LGBT distruge tara ci nu hotii ce au furat flota, petromul, bcr etc.. Cei din LGBT sunt si ei oameni ce au rate la banci, servici, iar cine cu cine se iubeste nu e treaba bor-ului...

+2 (6 voturi)
Kongo-Müller
2.07.2020, 12:04:32

Daca BOR erau la fel de vehementi in cazul lui pedofilului Pomohaci, ce bine era ...

+1 (3 voturi)
Navrapascu Vasile
2.07.2020, 12:24:20

Unde-s mandrii si vitejii muntenegreni???vai de capul lor....nici mila nu merita ...

0 (2 voturi)
cioian ioian
2.07.2020, 12:25:35

Nici animale domestice ,și nici cele sășlbatice nu fac ceea ce fac anumiți,,oameni,, care se cred cu o conștiință mai dezvoltata ca betele dobitoace.Din contră cei mcare practică aceste DEVIAȚII SEXUALE SÎNT bolnavii psihici,terbuie internași de urgență la psihiatrie.Acești indiviz/individe ,rebuturii ale speciei umane ar trebuie exterminați din rîndurile societăți omenești.Aștept reacții de la oam,enii cu o judecată NORMALA,NU de la rebuturile dzaxaților secsuali.HUO celor cu aceste obiceiuri neomenești.

-1 (1 vot)
cioian ioian
2.07.2020, 12:26:54

Cei ca pomohaci și alții ca el sînt reprezentanți RĂULUI ȘI AL DIAVOLULUI PE PĂMÎNT.

Vezi toate comentariile (17)