Europa

articolul anterior articolul urmator

Ţara din Europa care vrea să atragă turişti cu promisiunea că plăteşte tratamentul în cazul îmbolnăvirii de Covid-19

4
27 May 2020 19:40:47
Autor: Ion Gaidau
Cipru FOTO 123 RF
Cipru FOTO 123 RF

Cipru speră să atragă turiştii ieşiţi din izolare promiţând să acopere cheltuielile medicale în cazul contractării noului coronavirus în timpul sejurului, relatează AFP.

Într-o scrisoare trimisă tur-operatorilor şi companiilor aeriene, ministerele cipriote responsabile de Afacerile Externe, Transporturi şi Turism prezintă în detaliu măsurile sanitare şi protocoalele luate pentru garantarea siguranţei turiştilor.

Având rate scăzute de mortalitate şi de transmitere de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, Cipru se promovează drept o destinaţie „sigură” şi „se angajează să asigure îngrijirea turiştilor testaţi pozitiv în timpul sejurului şi a apropiaţilor lor”. Călătorul nu va suporta decât „costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere”.

Autorităţile de la Nicosia dau asigurări că au testat mai mult de 10% din cei puţin peste un milion de locuitori ai insulei şi că au înregistrat 939 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 17 fatale.

Potrivit scrisorii, un spital cu o capacitate de 100 de paturi va fi dedicat exclusiv turiştilor depistaţi pozitiv, iar capacitatea sa „va putea creşte, dacă va fi necesar, într-un termen foarte scurt”.

Circa 112 unităţi de terapie intensivă şi circa 200 de aparate de ventilaţie mecanică vor fi rezervate pentru pacienţii în stare critică, iar 500 de camere de hotel vor fi puse la dispoziţie în regim de carantină pentru rudele şi apropiaţii persoanelor bolnave.

Guvernul cipriot estimează o scădere de 70% a numărului turiştilor în acest an. Anul trecut, insula din Marea Mediterană a primit aproape patru milioane de vizitatori, care i-au adus încasări de 2,68 miliarde de euro. Sectorul turistic reprezintă circa 15% din PIB-ul Republicii Cipru.

Cipru urmează să-şi redeschidă aeroporturile începând din 9 iunie pentru călătorii din 13 ţări „cu risc scăzut”, printre care Grecia, Germania, Austria şi Malta. Marea Britanie şi Rusia, două mari pieţe pentru insulă, nu figurează pe listă. Persoanele care vor intra în Cipru între 9 şi 19 iunie vor trebui să aibă asupra lor un certificat care să dovedească faptul că au fost testate negativ de covid-19. Începând din 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar, iar alte şase ţări, printre care Elveţia şi Polonia, vor fi adăugate pe listă, care va fi actualizată săptămânal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

s Geo
27.05.2020, 19:58:34

Ma intereseaza mai putin plata costurilor de spitalizare, dar daca imi aranjeaza cheresteaua si ma trimit la cala in tara, eu ma bag ;)

CARMEN FlOREA
27.05.2020, 20:04:14

Poate te trimos din Cipru ín Arabia Sauditâ .

-2 (2 voturi)
CARMEN FlOREA
27.05.2020, 20:05:41

Sper ca cipru Sa primeasca din Russia Romania Grecia , Serbia etc Dar nu din UK

-1 (3 voturi)
CARMEN FlOREA
27.05.2020, 20:13:47

Bravo Cipru nu ca la noi o tara condusã de un ungur ,un arãbete si un neamț dulap de 14 metri . Tot sa te duci acolo DE DRAG .

-1 (3 voturi)