Europa

articolul anterior articolul urmator

O ţară din Europa urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate

10
30 Nov 2021 18:00:59
Autor: News.ro

Guvernul belgian urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate, pentru a face posibilă înregistrarea persoanelor „nonbinare”, relatează RTBF.

Guvernul federal al lui Alexander de Croo s-a angajat să lupte împotriva ”inegalităţilor de gen”, iar ministerele Justţiei şi Afacerilor Interne au pregătit un proiect de lege în vederea suprimării categorilor binare bărbat sau femeie, considerate ”neconstituţionale” în Belgia.
 
”Vrem să punem în aplicare acest lucru rapid”, declară o purtătoare de cuvânt a secretarei de stat însărcinate cu Egalitatea genurilor, egaltatea şanselor şi diversitatea Sarah Schlitz, Jessika Soor,.
 
Dispoziţiile unei legi ”transgen” de la 25 iunie 2017 au fost catalogate drept extrem de ”constrângătoare” şi ”discriminatorii” de către Curtea Constituţională belgiană.
 
În 2019, Curtea a cenzurat parţial această lege, stabilind că nu le permte persoaneor ”nonbinare (persoane care nu se identifică nici bărbaţi şi nici femei) să se înregistreze ca atare”, potrivit cotidianului belgian de limbă olandeză De Standaard.
 
Guvernul belgian a propus mai întâi genul ”X” persoanelor care nu se recunosc în opţiunile ”masculin” sau ”feminin”.
 
Până la urmă, Executivul belgian a decis să suprime complet înscrierea sexului în cartea de identitate, potrivit unei note politice cu privire la anul 2022, trimisă de către Guvern Curţii.
 
Ministerul Afacerilor Interne urmează să analizeze aspecte tehnice cu privire la consecinţele unei asemenea suprimări asupra călătoriei cetăţenilor belgieni şi cu privire la distribuirea acestei noi cărţi de identitate.
 
Guvernul reflectează, apoi, la o înregstrare a genului într-un ”mod care să includă”, scrie De Staandard.
 
Acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul unui ”al treilea sex”, a unui sex ”nonbinar” sau în alt fel, potrivit publicaţiei.
 
În acest sens, Guvernul se angajează la o dezbatere socială largă cu experţi, precum Institutul Egalităţii Femeilor şi Bărbaţilor (IGVM), în cadrul unor audieri în Parlament.
 
Începând de la 1 ianuarie 2018, persoanele transsexuale din Belgia îşi pot modifica în mod oficial sexul civil şi prenumele, fără să răspundă unor condiţii medicale.
 
”Pentru a-şi modifica sexul civil, este de ajuns ca persoana transsexuală să fie intim convnsă de faptul că sexul său de la naştere nu corespunde felului profund în care îşi simte genul”, precizează serviciul public federal belgian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

defu gabi
30.11.2021, 18:05:18

Preocupari dintr-astea fara sens au lovit mortal UE... Problemele reale - migrantii inapoiati din lumea a 3-a, posibila escaladare de conflict armat, caderea economica, morala si educationala etc. in Europa n-au preocupat pe liderii de carton ai uniunii corupti de China...

0 (20 voturi)
Utilizator Adevărul
30.11.2021, 18:37:25

Comentariu considerat abuziv.

E N
30.11.2021, 18:52:13

probabil ca multi homo si alte combinatii d-astea din anii 80 au ajuns la maturitate si ocupa functii importante de schimba legile in sensul asta. Toata ideea e sa loveasca in conceptul de familie si sistemul de valori bazat pe merit ca sa dea posibilitatea la tot felul de refulati sa scoata capul. Ce rost are sa muncesti sa-ti faci un loc in societate cand poti s-o iei pe scurtatura sa te faci nonbinar sau una din astea si ca minoritar sa capeti tot ce-ti doresti!

+1 (19 voturi)
Ion Capsuna
30.11.2021, 20:54:03

Da, probleme fundamentale!

-6 (12 voturi)
Dr. OG
30.11.2021, 21:17:51

Cineva vrea sa demoleze europa din interior.

-4 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările