Europa

articolul anterior articolul urmator

O ţară europeană şi-a înăsprit procesul de divorţ. Cum intervin autorităţile pentru a păstra căsătoriile

4
22 Jul 2019 18:26:08
Autor: Ion Gaidau
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Confruntată cu o rată a divorţului ridicată, Danemarca tocmai a înăsprit procedura de încetare a căsătoriei. Cuplurile nu mai pot divorţa dacă nu urmează şedinţe de consiliere.

Până de curând, danezii puteau divorţa prin completarea unui formular online. O nouă lege înăspreşte acest proces, introducând o perioadă de aşteptare de trei luni şi obligativitatea unui curs de consiliere înainte de încheierea relaţiei în acte, scrie The Guardian.

Numit „Cooperare după divorţ”, cursul poate fi urmat online sau prin intermediul unei aplicaţii telefonice şi are drept scop îmbunătăţirea comunicării în familiile aflate în dificultate.  

Potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Politiken, 68% dintre autorităţile daneze oferă şedinţe de terapie pentru cuplurile care îşi doresc să divorţeze.

„Este bine pentru cuplu, dar şi pentru municipalitate. Prevenţia este întotdeauna mai bună decât antidotul“, spune Jette Haislund, directorul Departamentului de Sănătate din cadrul municipalităţii Ringkøbing-Skjern, din vestul ţării.

Danemarca, o ţară care încurajează căsătoria oferind concedii de maternitate şi paternitate mai îndelungate decât în alte ţări, a înregistrat 15.000 de cazuri de divorţ în 2018, sau jumătate din totalul căsătoriilor din acel an.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

. UnOarecare
22.07.2019, 18:30:34

Bravo!!!!!

+1 (3 voturi)
Lombardi Antonio
23.07.2019, 02:46:28

lasati ca peste citiva zeci de ani cind vor pune muslimii mina pe putere (legal.. :) vor instaura legea islamica cu 4 neveste , la care se adauga in medie 2 copii cu fiecare nevasta :) creste natalitatea dintr-o data ...Unde mai pui ca nu mai exista divort din partea femeii. Doar barbatul are voie sa divorteze acolo iar femeia e guilty din officiu

+1 (1 vot)
ovidiu preda
23.07.2019, 07:16:30

harapu pe bar

George Georgescu
23.07.2019, 10:22:21

Altă porție de democrație, a țărilor vestice cu gândire progresistă! Dacă îmi aduc bine aminte, pe timpul lui Ceaușescu, autoritățile de la acea vreme acordau in cazul divorțului, "termen de gândire" soților... de dragul familiei!