Europa

articolul anterior articolul urmator

Olanda vrea restricţionarea liberei circulaţii pentru muncitorii din Europa de Est. Eurodeputaţii români reacţionează dur

21
18 Aug 2013 13:39:22
Autor: Diana Rusu

Europarlamentarul român, Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European, reacţionează dur la declaraţiile recente ale ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher (S&D), care propune restricţionarea libertăţii de circulaţie a lucrătorilor din Estul Europei în Uniunea Europeană.

 „Aceste declaraţii nu au un fundament real şi nu fac decât să instige la ură. Libertatea persoanelor de a circula, de a se stabili şi a munci în oricare din statele Uniunii este unul dintre drepturile de bază ale cetăţenilor UE. Acesta este consacrat în Tratatul care a creat de altfel Piaţa Unică Europeană cu cele patru libertăţi fundamentale de circulaţie: a persoanelor, mărfurilor, serviciilor şi capitalurilor. Conceptul de Piaţă Unică Europeană este introdus chiar în Olanda prin Tratatul de la Maastricht (1993)” - a declarat Marian-Jean Marinescu.

„Aceste declaraţii sunt de asemenea inutile. Subiectul nu va ajunge niciodată pe ordinea de zi la Bruxelles. Asta ar însemna să discutăm despre încălcarea celui mai important drept conferit de Uniunea Europeană. În grupul PPE una dintre priorităţile noastre este întărirea Pieţei Unice în vederea unei creşteri economice susţinute în întreagă Uniune Europeană. Statisticile Comisiei au demonstrat de nenumărate ori că lărgirea Uniunii Europene şi libera circulaţie a forţei de muncă au constituit un avantaj important, atât pentru vechile state membre, cât şi pentru cele noi” a adăugat europarlamentarul român.

Consider declaraţiile ministrului socialist olandez drept populiste. Dacă vrea într-adevăr să contribuie la micşorarea şomajului în Europa atunci sfatul meu este să convoace internaţională socialistă, inclusiv pe Victor Ponta, şi să promoveze măsuri reale pentru dezvoltarea economiei şi combaterea şomajului în Uniune” - a concluzionat Marian-Jean Marinescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Iris IRIS
18.08.2013, 14:26:49

wow, very good and congratulations!

+1 (9 voturi)
ssssss
18.08.2013, 14:53:11

Corina Cretu a avut un punct de vedere sau era ocupata cu e-mailuri amoroase trimis maimutelor ? Romani ii sperie pe cei din vest si ii inteleg. Romanii [ MAIMUTELE din EST] nu merita sa fie Uniunea Europeana.

-13 (17 voturi)
Paun Al
18.08.2013, 14:59:57

Interesanti occidentalii astia , nu ar accepta niciodata limitarea accesului produselor lor , olandeze in cazul de fata in tarile din est (Romania). Sa stam acasa si sa le cumparam produsele , care intra la noi fara nici o restrictie. Cu ce? Daca ne-am vandut pe gratis ... de ce ar mai plati un pret ? ( acele al liberei circulatii a fortei de munca. Daca vor ca marfurile sa circule liber , sa accepte ca si persoanele sa circule liber. Dar cu asa reprezentare a intereselor romanilor in tara si strainatate ... la ce sa ne asteptam?

+7 (9 voturi)
Scarlat Teodor
18.08.2013, 15:18:11

Duoa cum se vede asazisa ''dreapta'' care are ca promotor PPE si din care face parte cu osirdie si pdl , are tendinte protectioniste . Nu numai ca olanda nu ne vrea in Shengen dar nu vrea nici muncitori sau in genere cetateni romani pe teritoriul sau . Poate si Romania prin reprezentantii sai trebuie sa refuze importul de marfuri din olanda cum ar fi florile !

+6 (12 voturi)
Cristian Liviu
18.08.2013, 15:32:58

Recomand olandeziilor dosnici, intii sa dea afara din EU pe toti coloratii emigranti din africa si de aiurea pe care i-a primit si pupat si lins in dos de s-a inegrit europa . Apoi sa ne lase sa ii rezolvam pe coloratii nostrii , ca de 20 ani ne impiedica sa aplicam legea cu ei ,vezi Doamne ca ii discriminam. Apoi mai vedem noi cum e cu astia din est . Si daca mai este ceva l-a o adica, noi ne vom da la oparte si il vom lasa pe ursul rusesc sa va faca o vizita pe la borcanele cu miere si sa vi-o dea si prin fata si prin dos . Credeti ca o sa mai fim prosti sa aparam cu singele copiilor nostri EU , ca apoi sa scuipa-ti pe noi .EU asta cu minte de copil timpit nu intelege nici dupa doua razboaie catastrofale ca aici e poarta europei .Daca noi asa cum suntem ,poporul asta mic descuiam poarta ,EU nu mai exista . Cumparati-va dictionare rusesti si chinezesti si cutii cu alifie , ca musulmanilor le plac dosurile ca si voua dealtfel.

+10 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările