Europa

articolul anterior articolul urmator

Olena Zelenska, mesaj emoţionant pentru polonezi: Soţia preşedintelui Ucrainei le mulţumeşte vecinilor de la Vest „pentru mai mult decât ospitalitate”

2
22 May 2022 13:57:27
Autor: News.ro
Olena Zelenska FOTO Arhivă
Olena Zelenska FOTO Arhivă

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a postat în social media un mesaj în care subliniază că ucrainenii care au fugit din calea războiului se vor întoarce acasă şi le mulţumeşte polonezilor pentru prietenia arătată.

Zelenska a menţionat că Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia “cu rachete şi teroare”, dar şi norocul de a avea vecinul Polonia.
 
„Mă voi întoarce”: aceste cuvinte sunt rostite în mod repetat de fiecare ucrainean care a fost nevoit să plece de acasă. Mă voi întoarce la şcoala mea. La cana mea din bucătărie. La castanii mei. La rude.
 
Avem ghinionul de a avea un vecin care îşi arată frăţia cu rachete şi teroare. Dar avem şi marele noroc de a avea alt vecin, Polonia, care a devenit cel mai apropiat prieten al Ucrainei pi nu doar geografic. Polonia adăposteşte aproape trei milioane de ucraineni, oferindu-le nu doar găzduire temporară, ci şi servicii mericale gratuite şi educaţie.
 
Ne vom întoarce, pentru că nicăieri nu e mai bine decât acasă. Şi categoric îi vom invita pe polonezi ca să le mulţumim pentru mai mult decât ospitalitate, pentru absenţa reală a graniţelor. Mulţumim, prieteni”, a scris soţia lui Volodimir Zelenski.
 
Olena Zelenska a postat şi un filmuleţ cu emoţionant cu refugiaţi ucraineni.
 
De la startul invaziei, peste 10 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele. Dintre ei, cinci milioane au fugit în alte ţări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Past
22.05.2022, 14:16:46

„Mă voi întoarce”: aceste cuvinte sunt rostite în mod repetat de fiecare ucrainean care a fost nevoit să plece de acasă. Mă voi întoarce la şcoala mea. La cana mea din bucătărie. La castanii mei. La rude." La Bucovina mea ! https://youtu.be/-pr1nlpgumw

-1 (1 vot)
Amdo Odma
22.05.2022, 15:17:11

Romania, da-o dreak. Nu conteaza.

-10 (12 voturi)
Modifică Setările