Europa

articolul anterior articolul urmator

Investigaţie după ce Coca-Cola a sponsorizat preşedinţia României la Consiliul UE

6
19 Jul 2019 20:38:54
Autor: Ştefana Radu

Ombudsmanul European a lansat o investigaţie privitoare la sponsorizările făcute de către companii private preşedinţiilor rotative ale statelor la Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui anunţ publicat astăzi, scrie Politico.

Acţiunea are loc după ce ONG-ul internaţional Foodwatch a făcut o plângere prin care critică sponsorizarea preşedinţiei României de către compania Coca-Cola, precizează sursa citată.
 
 
ONG-ul a spus în februarie că este „inacceptabil“ că producătorului de băuturi îi este permis să sponsorizeze preşedinţia, în timp ce România conduce discuţiile pe teme ca revizuirea legislaţiei generale din domeniul alimentar sau regulile de ambalare. „Acest lucru dăunează independenţei şi credibilităţii politicii“, a declarat atunci Thilo Bode, directorul executiv al FoodWatch.
 
Informând Consiliul de decizia de a deschide o investigaţie, Ombudsmanul European Emily O’Reilly a spus că instituţia ar putea lua în considerare modificarea regulamentului referitor la felul cum preşedinţiile sunt organizate.
 
Într-o scrisoare adresată Secretarului General al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, de luni, O’Reilly a precizat că răspunsul iniţial al Consiliului – acela că instituţia nu are nicio responsabilitate pentru înţelegerile de sponsorizare a preşedinţiei – nu este valabil. Ea a scris că preşedinţia este „parte funcţională din Consiliu“ şi că „este greu de văzut de ce“Consiliul nu comentează şi nu tratează problema.
 
Tranholm-Mikkelsen a cerut un răspuns de la Consiliu până pe 13 septembrie.
Un purtător de cuvând al Guvernului finlandez a declarat pentru EUObserver, săptămâna trecută, că Finlanda nu plănuieşte să abordeze problema cu alte ţări şi că „a ajuns la o înţelegere cu un singur sponsor (BMW) în timpul preşedinţiei sale. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Alfa Omega
19.07.2019, 21:06:00

Deci nu a sponsorizat presedintele Ro ,ci presedentia EU !

+1 (1 vot)
Online Socrates
19.07.2019, 21:09:33

Ia uite unde era coruptia... Industria chimica sponsorizeaza presedentia UE. Asta-i buna.

+1 (3 voturi)
Online Socrates
19.07.2019, 21:06:22

Interesant de stiut cine-i capra si cine-i varza in cazul asta. Cine va fi acuzat de coruptie Romania sau Coca Cola?

-1 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
19.07.2019, 21:10:23

...si uite-asa corporatiile manipuleaza toate guvernele lumii.....chiar si continente intregi..... ...dar cu RUSIA nu le merge....de aia tot sanctioneaza pe acolo...

+1 (3 voturi)
Necula Mario
20.07.2019, 02:37:10

ONG ul asta FoodWatch , il cam doare unde nu lumineaza soarele , de presedentiile statale sau europene... Nazistii de la FoodWatch , sunt cei care vor sa dicteze si sa controleze ce gloatele mananca si bea... Au luat in collimator , acum Coca Cola...O companie care se afla,pe lista neagra a nazistilor de la FoodWatch... Neo marxistilor , nu le ajunge faptul ca benign , in sine de a informa gloatele de ce este sanatos si ce nu este recomandat sa manci si bei ...Nu!... Ei doresc sa foeteze gloatele sa manace si sa bea conform agendei neo marxistilor de la FoodWatch... Este uimitor cat de repede se deschis aceste anchete , in sistemul byzantin , notoriu de incet , birocratic si intotrtochiat prin care functioneaza Colhozul European... De data aceasta , o singura email si doua telefoane , si gata : Ancheta este deschisa...Uimitor... Coca c CVola a trebui sa ceara o ancheta , sa investigheze daca nu exista vreo ccooperare intre nazistii de la FoodWatch si anumiti indivizi din conducerea unor comisii europene , care promoveaza prorpia lor agenda si duc propriille lor razboaie ... Dar daca Coca Cola va cere sa se deschida o Investigatie , aceasta va dura ani si ani de zile , mii si mii de pagini , sedinte, conslii , interogatii ,amanari , si binenteles milioane de $ irositi... In viitor nazistii de la FoodWatch , vor cere o investigatie impotriva producatorilor de sunca , salamuri si produse din porc ...apoi cei din industria branzei si pastelor fainoase... P.S. Ptroducatorii de stevie, urzici si varza , sunt in siguranta...Ei nu corup , pe nimeni , conform nazistilor de la FoodWatch... Multumim dnei Stefana Radu , care prin diligenta si atentia dumneai la nuante si detalii , ne avertiseaza , subliminal , bineteles, la ce sa ne asteptam de la cei care Ne Vor Binele , si Ne Ocrotesc , pe noi gloatele de nespalati si infanti , care nu stim ce este bine sau rau ptr. noi... Coca Cola ar trebui sa deschida o investigatie sa afle cati Vigans si Vegetarians , lucreaza la acest ONG ,cu numele de rau augur : FoodWatch...

-2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările