Europa

articolul anterior articolul urmator

Omicron îngreunează călătoriile în Europa

3
20 Dec 2021 13:34:35
Deutsche Welle
Controale amănunţite la mai toate graniţele chiar şi în interiorul UE
Controale amănunţite la mai toate graniţele chiar şi în interiorul UE

Şi în acest an sărbătorile de iarnă nu sunt bun prilej pentru călătorii. Mutantele coronavirusului sporesc măsurile de izolare.

Austria înăspreşte condiţiile de acces în ţară pentru a estompa răspândirea variantei Omicron. Până la anunţarea unor noi decizii, Ministerul Sănătăţii a stabilit că accesul nu este permis decât persoanelor vaccinate inclusiv cu cea de-a treia doză, sau trecute prin boală. Cei care nu au primit doza booster trebuie să prezinte un test PCR negativ, sau să intre imediat în carantină.

Elveţia relaxează restricţiile anterioare

În Austria, decizia intră în vigoare de lunea viitoare, după cum au mai anunţat oficialii de la Ministerul Sănătăţii. Persoanele trimise în carantină se pot elibera doar după ce au făcut un test PCR şi pot dovedi că au primit un rezultat negativ. Exceptate de la aceste reguli sunt femeile însărcinate şi persoanele care nu au fost vaccinate din motive medicale.

Răspândirea variantei Omicron în lume (pe 14.12.2021)

Răspândirea variantei Omicron în lume (pe 14.12.2021)

Elveţia, în schimb, relaxează măsurile restrictive. Dacă de la începutul lunii decembrie era necesar şi pentru cei vaccinaţi un test PCR, de la 20 decembrie nu mai este nevoie decât de un test rapid, care să nu fie mai vechi de 24 de ore. În plus, persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu mai trebuie să facă şi un al doilea test după patru până la şapte zile de la intrarea în ţară. Măsurile rămân însă în vigoare pentru persoanele nevaccinate.

Germania a inclus noi ţări în zona roşie

Guvernul federal german a introdus însă pe lista ţărilor cu risc ridicat mai multe state europene. De duminică, pe lista roşie se regăsesc Danemarca, Norvegia, Franţa şi Andorra, după cum a anunţat Institutul Robert Koch. Pe această listă mai intră şi Libanul. Persoanele care vin din ţările cu risc ridicat de infectare trebuie să intre automat în carantină şi se pot elibera cel mai devreme după cinci zile pe baza unui test negativ.

Articol publicat de Deutsche Welle

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Marius Dumitru
21.12.2021, 10:57:00

Jurnaliști idioți NU Omicron ingreunează călătoriile, ci Guvernele paranoice și autoritare ! Ei dau măsuri fasciste ca să oprească un virus ce nu poate fi oprit și un virus care dă muci la nas și două zile de răceală. Tinand cont că există 650.000 de viruși, mecanismul certificatului verde oferă pretexte pentru dictatură sanitară perpetuă - mereu va mai apărea un virusel, un guturai, o gripă care să justifice lockdown după lockdown Veste bună pentru abonații Pfizer. Arafat zice: „Deja 2 doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște ca o persoană este vaccinată. Certificatele își vor pierde valabilitatea la doua doze de la anul” Dragi dubluvaccinați - ați crezut că nevaccinații sunt conspiraționiști? Ei uite că vă anulează tătucu Arafat certificatul verde și vi-l face roșu :))))

0 (2 voturi)
= aceeaşi mizerie
21.12.2021, 13:35:40

M D... Ai dreptate, dar nu trebuie să te surprindă expresia : "Omicron...", fiindcă e folosită doar pentru a atrage atenția ipohondrilor, în rest, orice om rațional știe că măsurile iresponsabile și abuzive nu se datorează caricaturii de virus (cvasi-inofensiv), ci prostiei/interesului "autorităților"...

Scorilo
21.12.2021, 11:29:47

Eu sunt VACCINIST CONVINS.DAR : 1.Se stie SIGUR ca vaccinatii pot fi purtatori de Covid. 2.Inainte de vaccinare NU SE FACE TEST.Deci,poti fi,deja,purtator.Si atunci de ce mai faci vaccinul in acel moment ? 3.Dupa vaccinare esti liber sa imprastii boala ! 4.Ai nevoie sa schimbi buletinul...La Politie nu te primeste sa depui actele decat vaccinat ! Dar poti fi purtator de Covid ! Si,totusi, trebuie sa te vaccinezi ! Altfel ramai fara buletin/carte de identitate. 5.La fel in alte locuri unde nu ai voie (de la imparatie !) sa intri decat vaccinat (chiar daca esti purtator de virusi !) 6.Stau si ma mir cata prostie poate fi in capul unora care ii fac pe antivaccinisti in toate felurile.Astia nu au mintea la ei ! 7.Oare cand vor bloca conturile bancare ca nu esti vaccinat ? Cum se poate vaccina un cont bancar ? Concluzia ? Si,atunci,cum sa nu-ti pui intrebari ? Cine sunt PROSTII/IDIOTII/NEMERNICII/TICALOSII/INTERESATII care sustin doar o idee tampita si falsa? PS.Rezolvarea este foarte simpla (dar cei enumerati mai sus nu o pun in practica din interes). TESTARE,DEPISTARE,IZOLARE,INSANATOSIRE. Dar,in acest fel PIB-ul nu va mai creste ! Se prefera sa se cheltuiasca banii pe vaccinuri (ineficiente deja) in loc sa se testeze. Ar trebui ca TOTI cei care se vaccineaza SA FIE TESTATI INAINTE de vaccinare ! Macar aici sa se faca o selectie. Ca dupa aceea,Dumnezeu cu mila ! Esti vaccinat dar te poti imbolnavi sau imprastia boala.Si atunci te vor OBLIGA sa faci vaccinul numarul n+1 ! La vaccinat inainte ! O sa mancam vaccin pe paine ! Din prostie s-au impus foarte multe restrictii fara sens/eficienta sperata.

0 (2 voturi)
Modifică Setările