Europa

articolul anterior articolul urmator

OMS: Europa înregistrează o creştere cu 9% a îmbolnăvirilor de COVID-19

4
4 Mar 2021 14:02:45
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Numărul noilor contaminări cu SARS-CoV-2 creşte din nou în Europa - cu 9%, peste un milion de bolnavi de COVID-19 -, după şase săptămâni de scădere, a anunţat joi conducerea regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, potrivit news.ro.

„Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu 9% şi au atins un pic peste un milion”, anunţă într-o conferinţă de presă directorul OMS Europa Hans Kluge.

„Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare de şase săptămâni a cazurilor noi. Peste jumătate din regiunea (OMS) înregistrează un număr tot mai mare de infecţii noi”, constată el.

Acum două zile, OMS avertiza că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrează o nouă creştere la nivel global.

„Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.

„Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Davide Isa
4.03.2021, 14:22:11

Independența OMS este compromisă atât de influența lobby-urilor industriale - în special farmaceutice -, cât și de interesele statelor sale membre, în special: China. Președintele unei țări a spus: „Cred că Organizației Mondiale a Sănătății ar trebui să-i fie rușine pentru că a devenit purtătorul de cuvânt al Chinei”. Un sondaj realizat în 2016 ("OMS în ghearele lobbyiștilor") a furnizat o radiografie edificatoare a OMS, pictând portretul unei structuri fragile, supusă multiplelor conflicte de interese. Această investigație a arătat modul în care interesele private domină problemele de sănătate publică la OMS. Nu este acceptabil ca banii care îi finanțează să provină în principal de la o singură persoană și să fie infiltrați de lobby-uri. Recent, OMS a devenit și mai discreditat prin căderea în capcana Lancet Gate, atunci când un student obișnuit ar fi descoperit frauda. Dr. Wolfgang Wodarg , fost președinte al Comisiei pentru sănătate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a criticat influența industriei farmaceutice asupra oamenilor de știință și a oficialilor OMS , spunând că aceasta a condus la situația în care „în mod inutil milioane de sănătoși oamenii au fost expuși riscului unor vaccinuri slab testate ” și că totul a fost facut pentru o tulpină de gripă mult mai puțin dăunătoare decât toate epidemiile de gripă anterioare. De asemenea, el a acuzat OMS că a alimentat temerile unei „pandemii false”, a numit-o „unul dintre cele mai mari scandaluri medicale din acest secol” și a cerut o anchetă. Criteriile pentru declararea unei pandemii (cum ar fi severitatea) au fost modificate de OMS sub influența lobby-urilor farmaceutice, astfel încât acestea să poată vinde vaccinuri către țări din întreaga lume. Pe 25 februarie 2020, șeful OMS al misiunii internaționale de observare a coronavirusului din China a lăudat răspunsul Beijingului la epidemie. El a spus că China a reușit prin metode „de modă veche” si a subliniat că „lumea are nevoie de lecții de la China”, că ar trebui să se inspire din ele și că, dacă ar avea COVID-19, ar dori să fie tratat în China! De asemenea, el a descris China ca fiind „foarte deschisă” și „foarte transparentă”. Din păcate, de la declarațiile sale (care afirmă că metodele chinezești sunt: ​​„agile și ambițioase”), țările lumii au implementat măsuri disproporționate și au urmat orbește OMS prin limitarea de drepturi si libertati. Frica și psihozele au fost propagate prin prezentarea SARS-CoV-2 ca un virus foarte periculos sau cu mortalitate în masă, ceea ce este fals. https://www.medicosporlaverdad.com/ https://www.europereloaded.com/spanish-and-german-doctor-groups-team-up-for-international-investigation-of-cv-scam-video/ https://ukreloaded.com/united-health-professionals-fight-back-against-covid-terror-attack/

-8 (10 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
4.03.2021, 14:47:50

Din poza se poate observa o redistribuire inegala a resurselor naturale.

-2 (2 voturi)
Sorin Farmache
4.03.2021, 14:56:28

In OMS nu mai crede nimeni cu capul pe umeri.

-1 (3 voturi)
Sorin Farmache
4.03.2021, 15:00:27

Sa ne uitam la noi. Nu am vaccinat mai nimic dar deschidem scolile. Guvernantpi sunt averizati din n directii ca deschiderea scolilor va alimenta pandemia dar guvernantii zic ca nu-i pericol. Dupa ce deschid scolile evident creste iar incidenta covid si inchid din nou scolile...

-6 (8 voturi)
Modifică Setările