Europa

articolul anterior articolul urmator

Operaţiunea „Matra“: Qatarul dă detalii despre racheta găsită luni în mâinile unor neonazişti din Italia

5
17 Jul 2019 11:52:04
Autor: Ion Gaidau
Captură YouTube
Captură YouTube

Qatarul a anunţat marţi că racheta găsită de Direcţia Antiterorism din Torino în posesia unor neonazişti a aparţinut armatei sale şi a fost vândută acum 25 de ani unei ţări terţe.

Direcţia Antiterorism din Torino a descoperit luni o rachetă aer-aer Matra, de fabricaţie franceză, în hangarul unor bărbaţi suspectaţi de vânzări ilegale de arme şi de legături cu grupuri neonaziste.

Imediat după  acest anunţ, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a declarat că descoperirea a fost rezultatul unor indicii trimise de către el şi că racheta respectivă îl viza personal. Salvini, considerat un politician cu vederi de extrema dreaptă, a insinuat că în spatele acestei tentative de asasinat se află un grup neonazist care a luptat alături de trupele guvernamentale ucrainene împotriva separatiştilor proruşi din Donbas. El a făcut aceste declaraţii în plin scandal legat de finanţările primite ilegal din Rusia, care a anexat Crimeea şi susţine rebeliunea din estul Ucrainei.

Marţi, Qatarul a anunţat că racheta i-a aparţinut până acum 25 de ani, când a vândut-o, într-un lot de 40, unei ţări „prietene“.

Qatarul nu a dezvăluit numele ţării, dar s-a declarat „preocupat“ de felul în care a ajuns în mâinile unor persoane private şi dispus să coopereze „îndeaproape cu părţile vizate“.

Trei persoane au fost arestate în acest caz: proprietarul hangarului, un elveţian în vârstă de 42 de ani, asociatul său italian, în vârstă de 51 de ani, dar şi Fabio Del Bergiolo, în vârstă de 50 de ani, un fost candidat al partidului naţionalist Forza Nuova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stancu Dan
17.07.2019, 12:33:28

Despre armele aflate in posesia "sarmanilor refugiati care trebuie ajutati" ... numic ? Sau aia "are voie" ?

+1 (1 vot)
Aurelu Flogea
17.07.2019, 13:45:21

Ce sa spuna? Pai nu zic nimic de mormanul de arme ramase in fosta Yugoslavie, dupa "razboi". E plina Bosnia, Kosovo si Croatia de ele. Unele apar pe la macelurile comise de islamisti, vezi Paris.

+2 (2 voturi)
Pompierul Parpoules
17.07.2019, 13:57:43

De ce trebuia o racheta ptr a fi terminat Salvini. Mafia folosea un glonte!

+2 (2 voturi)
Lombardi Antonio
17.07.2019, 19:54:01

Totul e FALSE FLAG

Aurelu Flogea
17.07.2019, 13:46:40

NU ai cum sa folosesti racheta. Si cei 100kg de explozibil ii poti achizitiona si altfel, mai ieftin si mai putin complicat, fara sa aiba si o racheta la pachet. Ca sa poti trage cu racheta aia ai nevoie de un anumit circuit electronic, de un radar de tragere, etc. Greuceanu.

+2 (2 voturi)