Europa

articolul anterior articolul urmator

„Operaţiunea Sunătoarea”. Procuratura de la Kiev cere arestarea oligarhului pro-rus Viktor Medvedciuk, cumătrul lui Putin

6
13 May 2021 11:52:17
Autor: Viorica Marin
Oligarul ucrainean pro-rus Viktor
Medvedciuk, întâlnire cu liderul de la kremlnin, Vladimir Putin
Oligarul ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk, întâlnire cu liderul de la kremlnin, Vladimir Putin

În Ucraina, oligarhul şi politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, bănuit de înaltă trădare, s-a prezentat miercuri seara, 12 mai, la interogatoriu la Procuratura generală de la Kiev. Medvedciuk a spus că a aflat din presă despre acuzaţiile care i se aduc şi că se afla la odihnă cu familia într-o regiune vecină când, în ajun, ofiţerii Serviciului de Securitate (SBU) au făcut percheziţii la domiciliul său.

Discutând cu jurnaliştii, Medvedciuk a respins acuzaţiile procurorilor potrivit cărora ar fi intenţionat să extragă petrol în peninsula ucraineană Crimeea anexată ilegal de Rusia. După interogatoriu, el a spus că a luat act de învinuirile care i se aduc, dar le respinge categoric, şi nu intenţionează să părăsească ţara.
 
Procuratura a anunţat că va cere aplicarea măsurii de arest preventiv pentru Medvedciuk, şedinţa instanţei urmând să aibă loc joi, 13 mai. Politicianul pro-rus este bănuit, împreună un alt parlamentar, Taras Kozak, de înaltă trădare şi exploatarea ilegală a resurselor naturale din peninsula Crimeea anexată de Rusia.
 
Medvedciuk a vizitat de mai multe ori Rusia în ultimii ani, fiind cumătrul preşedintelui rus Vladimir Putin, care i-a botezat fiica.
 
Miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că dosarul penal împotriva lui Medvedciuk este o chestiune internă a Ucrainei, dar că Moscova vrea să se asigure că „în spatele acestei persecuţii nu se află dorinţa de a se debarasa de concurenţii politici”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Kongo-Müller
13.05.2021, 12:13:49

Un proces politic inscenat de Kiev. Oligarhul rus va fi folosit probabil ca moneda de schimb cu unul inchis la rusi.

+3 (3 voturi)
pathfinder
13.05.2021, 12:31:41

E "pro-rus", nu e rus. In rest, da, ai dreptate.

-2 (4 voturi)
Prieten
13.05.2021, 13:00:36

Pro Rusi suntem noi . In Ucraina toti sunt Rusi si se trag de la Moscova . Ucraina e pamant Rusesc .

-4 (10 voturi)
pathfinder
13.05.2021, 13:43:29

Si romanesc. Si polonez. Si unguresc. Si rutean.

-5 (15 voturi)
Tuschinger Bela
13.05.2021, 12:44:53

M-am speriat. Am crezut că au cerut arestarea lui Hunter Biden. După care m-am liniștit. Mi-am adus aminte că în colonii nu se poate cere arestarea stăpânilor

-4 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările