Europa

articolul anterior articolul urmator

Opoziţia ungară a anunţat formarea unei alianţe puternice anti-Orban

4
14 Aug 2020 08:07:24
Autor: George-Andrei Cristescu
viktor orban parlament budapesta ungaria foto epa efe
viktor orban parlament budapesta ungaria foto epa efe

Cele şase principale partide de opoziţie din Ungaria s-au angajat joi să formeze o alianţă fără precedent pentru a-l contesta pe premierul Viktor Orban la următoarele alegeri parlamentare din 2022, în pofida divergenţelor existente între ele, potrivit Hotnews care citează Agerpres.

Formaţiuni politice de pe întreg spectrul politic susţin într-o declaraţie comună, că "au auzit vocile alegătorilor lor" şi sunt pregătite să-şi depăşească diviziunile.

Ele s-au înţeles asupra program comun de guvernare şi să prezinte candidaţi unici împotriva partidului premierului Viktor Orban, Fidesz, în toate cele 106 circumscripţii electorale din Ungaria, potrivit comunicatului de presă. În cazul în care vor exista dezacorduri cu privire la desemnarea candidaţilor, vor fi organizate alegeri primare, potrivit Hotnews , care citează Agerpres.
 
Viktor Orban, acuzat că guvernează în mod autoritar Ungaria, a câştigat trei alegeri succesive în ultimii zece ani, în parte şi ca urmare a reformei legislaţiei electorale.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Lucifer
14.08.2020, 10:56:47

Cam târziu, răul a fost făcut. La fel ca şi în România, guvernarea de 12 ani a PSD a distrus economia şi era cât p'aci să scoată România din lumea civilizată.

-3 (5 voturi)
Păcală
14.08.2020, 14:09:15

Lucifer Vezi că lucrurile stau tocmai invers în Ungaria raportată la România! Guvernul lui Viktor Orbán a salvat economia HU de faliment consolidândul an de an, iar numărul țărilor cu relații foarte bune crește neîncetat, lucru care nu convine României și țărilor sub jugul financiar ideologic neomarxist de stânga liberal!

+4 (6 voturi)
Jenny HS
14.08.2020, 17:00:12

Pacala, te rog , publica o lista cu tarile aflate sub jugul neomarxist. Intuiesc ca te referi la USA, UK, Germania etc. Culmea! exact statele cu care cauta Ungaria sa aibe relatii bune. Mai, ce coincidenta! Nu ma intelege gresit, urasc neomarxismul, dar nu cred ca e nici pe departe la putere. Sunt cativa mafioti care il tot promoveaza aiurea, dar deja au cam dat chix

0 (2 voturi)
Păcală
15.08.2020, 11:25:13

Jenny În general toate țările unde guvernează partide de tip social-democrat, ecologist-verzi, liberali, democrați și unde partidele creștine democratice și conservative sunt în opoziție! Dar, atenție! A nu se confunda partidele extremiste de dreapta cu partidele creștin democratice și conservative de dreapta! Din păcate și în țările unde partidele de dreapta sunt la putere influența, sabotajul politic, trădarea intereselor naționale, etc. a "stângii neomarxiste" ia amploare!

+1 (1 vot)