Europa

articolul anterior articolul urmator

Pamflet. Cum va arăta harta Europei în 2022

6
4 Nov 2013 14:16:14
Autor: Elena Dumitru
Cum va arăta Europa în anul 2022 în viziunea artistului grafic Yanko Tsvetkov
Cum va arăta Europa în anul 2022 în viziunea artistului grafic Yanko Tsvetkov

Artistul grafic Yanko Tsvetkov a realizat o nouă hartă a Europei, şi de aceată dată cu un puternic mesaj socio-politic, ironizând atitudini politice şi profitând de puternicul curent anti-sistem din UE. Astfel, în mai puţin de 10 ani, Tsvetkov crede că Germania va anexa Franţa, Austria şi nordul Italiei, iar noul stat se va numi Merkelreich, iar UE aşa cum o ştim astăzi va fi împinsă către est, cuprinzând Ucraina şi Republica Moldova.

„Anul este 2022 şi germanii domină Europa de Vest (din nou). Franţa, Belgia, Austria şi cea mai mare parte a Italiei se află sub dominaţie germană. Însă, de această dată, nu armata germană a fost cea care a cucerit tot de la Varşovia la Marsilia. La dracu`, de această dată chiar francezii i-au invitat pe nemţi să le conducă ţara. De ce Politica economică germană. Germania se pricepe”, îşi începe artistul grafic prezentarea noii hărţi publicate în cadrul unui amplu proiect de „cartografiere” a prejudecăţilor şi a stereotipiilor din Europa. 
 
„Sub cancelarul Angela Merkel, industria germană a prosperat (evident) şi a propulsat statele cunoscute anterior drept Franţa, Belgia, Polonia şi Italia către noi culmi. Austeritatea funcţionează. Şi toată lumea o iubeşte. Nu mai există sistemul lax de ajutoare sociale din Franţa şi transport în comun ieftin. Autostrăzile nemţeşti şi compania feroviară germană duc oamenii de la Dresden la Lyon mai eficient ca oricând. Nu mai există clasicii italieni. Toţi escrocii italieni au fost trimişi în Brooklyn (inclusiv Berlusconi)”, continuă artistul bulgar. 
 
Pornit în ianuarie 2009, proiectul „Cartografierea Stereotipurilor” a devenit la scurt timp viral pe internet. În timp, acesta a ajuns să conţină peste 40 de hărţi în care state sau regiuni geografice sunt indicate prin termenul cel mai asociat de alte popoare cu privire la zona respectivă. 
 
„Cartografierea Stereotipurilor este o caricatură care ridiculizează cele mai rele excese de bigotism şi de mentalitate încuiată”, după cum spune Tsvetkov. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Spampam Nodiatis
4.11.2013, 16:25:39

si cine va conduce eu union de e cu verde marcat?

albu gaby
4.11.2013, 17:38:41

Pai nu e clar? De un verde mai tare!

Get0dac
4.11.2013, 17:02:33

Elena Dumitru....tu cand ramai in pana de idei, mai vi cu o harta desenata de bulgarul asta. E problema mare daca doar atata poti. Hartile astea au circulat pe Adevarul, anu' trecut si crede-ma ca erau la fel de puerile.

+6 (6 voturi)
Sorin5780
4.11.2013, 21:55:11

Uite acuși mă duc la WC și încropesc o hartă din fecale special pentru voi. Stați pe fază, o să vă placă!

-1 (3 voturi)
Alexa Alexandru
4.11.2013, 21:58:34

Niste aberatii. Germania nu va anexa niciodata Franta sau Belgia. Nici macar Austria. Poate Polonia.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările