Europa

articolul anterior articolul urmator

Pandemia Covid-19. Bulgaria intră în câteva zile în zona portocalie

3
5 Aug 2021 09:29:20
Autor: Viorica Marin

“În câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie de răspândire a coronavirusului, din cauza creşterii numărului de cazuri”, a anunţat ministrul adjunct al sănătăţii de la Sofia, doctorul Dimităr Petrov, pe postul bulgar de televiziune bTv.

 Potrivit acestuia, urmează ca măsurile să fie înăsprite, dar acest lucru se va face mai degrabă pentru un control mai strict. „Ministerul Sănătăţii de la Sofia a adoptat un plan care arată în mod clar când se iau anumite măsuri. În prezent, Bulgaria se află în zona verde, dar în câteva zile va intra în zona portocalie, cel târziu luni”, a menţionat doctorul Dimităr Petrov. El a precizat că acest lucru înseamnă că va exista o anumită înăsprire a măsurilor, mai degrabă controlul va fi intensificat. „Va fi o înăsprire mai drastică când vom intra în zona roşie”, a adăugat ministrul adjunct al sănătăţii. „În prezent, se iau măsuri pentru a consolida mai degrabă controlul antiepidemic în spaţii închise, unde sunt mulţi oameni. Acestea sunt în principal discotecile din staţiuni; există opinii cum că acolo nu sunt respectate deloc măsurile”, a spus Dimităr Petrov.
 
El a adăugat că există şi un trafic foarte mare în Bulgaria, inclusiv de tranzit. „În principal din partea bulgarilor care muncesc în străinătate şi acum se întorc şi se opresc de mai multe ori până ajung la graniţă. Există, de asemenea, o concentrare la graniţe, astfel încât a doua direcţie pentru verificări este pe aceste rute, zone de recreere, benzinării şi localuri de tip fast-food”, a menţionat ministrul adjunct.
 
„Dacă va creşte în continuare numărul infectărilor cu coronavirus, vor exista înăspriri. În zona roşie, cel mai probabil, vor exista restricţii destul de severe în ceea ce priveşte localurile cu spaţii închise”, a spus el. „Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. Localurile în aer liber în care există o supraaglomerare vor avea probabil anumite restricţii impuse. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu reprezintă o astfel de problemă, sunt în aer liber, acolo e şi vânt. Lucrurile se întâmplă în contactele din afara plajelor”, a remarcat Dimităr Petrov.
 
462 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în Bulgaria în ultimele 24 de ore, potrivit Portalului Unic de Informaţii. Testele efectuate sunt în număr de 16.656. Aceasta înseamnă că probele pozitive reprezintă deja 2,77% din testări. Cu doar o săptămână în urmă, noile cazuri erau în număr de 200, iar probele pozitive erau de doar 1,28%. În practică, aceasta înseamnă o dublare în doar o săptămână. Noile cazuri sunt mai multe decât ieri, cu aproape 70.
 
52 de persoane au fost vindecate, iar numărul total al celor vindecaţi în Bulgaria se ridică acum la 398.669. În spitale sunt internate 914 persoane, dintre care 86 se află în secţii de terapie intensivă. Nu există nicio zonă în care să nu existe noi cazuri de infectare, iar majoritatea sunt în Sofia, Burgas şi Plovdiv. Urmează Varna şi Pazardjik. S-au administrat în total 2.050.991 de doze de vaccinuri, iar 1.013.254 de bulgari au finalizat deja ciclul de vaccinare.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

The Impaler
5.08.2021, 10:57:29

La cati romanasi nevaccinati si englezoi cu delta s-au dus la bulgari e normal sa se raspandeasca cu repeziciune virusul mai ales ca si aia sunt la fel de ghiboli ca romanii si nu cred in vaccin. Romania si Bulgaria coada Europei la vaccinare si la salarii. Saraci si prosti..vb lui Brancusi

+8 (12 voturi)
ovidiu preda
5.08.2021, 11:57:48

Gogonate bulgaresti

-8 (10 voturi)
Madafakaa
5.08.2021, 13:50:44

important e sa se termine si la ei augustul ca sa incaseze banii romanilor. pe urma pot sa intre si in zona neagra ca nu le pasa.

+8 (8 voturi)
Modifică Setările