Europa

articolul anterior articolul urmator

Pandemia Covid-19. Germania, la cea mai mare rată de incidenţă din ultimele cinci luni

3
24 Oct 2021 15:24:50
Autor: Viorica Marin
Sâmbătă ]n Germania au fost raportate alte 15.145 de noi infecţii, cu 4.196 mai multe decât sâmbăta trecută, a precizat RKI, şi alte 86 de decese pe fondul COVID, bilanţul naţional cumulat al deceselor asociate infecţiei ajungând la 95.077
Sâmbătă ]n Germania au fost raportate alte 15.145 de noi infecţii, cu 4.196 mai multe decât sâmbăta trecută, a precizat RKI, şi alte 86 de decese pe fondul COVID, bilanţul naţional cumulat al deceselor asociate infecţiei ajungând la 95.077

Germania a înregistrat sâmbătă cea mai mare incidenţă a infecţiilor cu coronavirus, de la jumătatea lunii mai până astăzi, atingând pragul de 100 de cazuri de infecţie la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile, indicator ce a fost cândva etalon pentru instituirea unei carantine stricte.

 
Ministrul sănătăţii Jens Spahn, a afirmat că Germania ar putea gestiona situaţia mult mai bine acum, datorită vaccinării, dar a precizat că măsuri precum purtarea măştilor şi limitarea activităţii în interior pentru persoanele nevaccinate vor rămâne în vigoare până anul viitor, în primăvară.
 
Rata de incidenţă pe şapte zile – indicator folosit până în august, pentru a se decide dacă se impun sau nu restricţii mai stricte pentru COVID-19 – a fost sâmbătă de 100, în creştere faţă de cele 95 de cazuri de vineri, a transmis Institutul pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI). Sâmbătă au fost raportate alte 15.145 de noi infecţii, cu 4.196 mai multe decât sâmbăta trecută, a precizat RKI, şi alte 86 de decese pe fondul COVID, bilanţul naţional cumulat al deceselor asociate infecţiei ajungând la 95.077.
 
Această creştere a incidenţei se constată în contextul în care liderii celor 16 landuri discută cum să procedeze după ce starea de urgenţă la nivel naţional va expira pe 25 noiembrie, ceea ce înseamnă că restricţiile vor expira automat atunci, dacă nu sunt prelungite prin vot parlamentar. Ministrul Spahn a anunţat sâmbătă că ar trebui să fie posibilă ridicarea stării de urgenţă, respectându-se în continuare regulile care impun purtarea măştii şi dovada vaccinării, recuperare sau un rezultat negativ al testului pentru accesul în majoritatea spaţiilor publice interioare. "Evident, putem face faţă mult mai bine unei incidenţe mai mari, unui număr mai mare de infecţii fără a supraîncărca sistemul de sănătate, pentru că atât de mulţi sunt deja vaccinaţi", a declarat Spahn într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk.
 
"Această trecere de la o stare de urgenţă la o stare de precauţie specială şi la o stare de normalitate, probabil în primăvară, dacă nu există o variantă nouă, este, cred, şi una care dă încredere." Cu toate acestea, dl Spahn a menţionat că părţi din Germania cu rate mai scăzute de vaccinare - cum ar fi Saxonia şi Thueringen - se confruntă deja cu presiuni asupra spitalelor din cauza creşterii numărului de infecţii. Aproximativ 66% dintre rezidenţii germani sunt vaccinaţi cu schema completă, comparativ cu 63,3% dintre locuitori din Uniunea Europeană. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

SPC Manase
24.10.2021, 16:20:40

O fi de la ''refugiatii'' lu' Merkel. Si-au adus familia extinsa.

-8 (10 voturi)
Ionel Marcu
24.10.2021, 19:01:53

Se pare că titlul nostru de lider european e amenințat, mai ales că măsurile ce încep de mâine și accelerarea vaccinării din ultimele două săptămâni vor începe să aibă efect peste alte două săptămâni. E rușinos că suntem singura țară colorată în negru pe hărțile de profil.

+5 (9 voturi)
Richard Carroll
24.10.2021, 20:08:53

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Iata de ce suntem colonia de leprosi a Europei.

-1 (3 voturi)
Modifică Setările