Europa

articolul anterior articolul urmator

Papa: „Şi la Colegiul Cardinalilor există antivaccinişti, iar unul este internat cu coronavirus. La Vatican, toţi sunt vaccinaţi, cu excepţia unui grup mic”

9
16 Sep 2021 12:19:51
Autor: Maria Ţaga
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Papa Francisc a vorbit cu jurnaliştii italieni despre frica oamenilor faţă de vaccin, despre Covid, în general, abordând şi tema avortului şi statutul comunităţii LGBT.

Papa Francisc s-a aflat duminică la Budapesta, apoi a mers în Slovacia.

În avionul de întoarcere la Vatican, suveranul pontif le-a repetat jurnaliştilor italieni că „avortul este o crimă”, dar „un pastor trebuie să acţioneze ca un păstor, cu stilul lui Dumnezeu care este apropierea şi tandreţea”.

„Căsătoria este un act sacru între bărbat şi femeie şi Biserica nu are puterea de a schimba sacralitatea”, dar observă că „există legi care încearcă să ajute situaţiile multor oameni care au altă orientare sexuală”, a spus Papa despre căsătoria între persoanele de acelaşi sex, scrie Mediafax.

Papa a vorbit şi despre pandemie, despre cum oamenii protestează împotriva deciziilor de impunere luate de autorităţi privind vaccinurile.

„Este un pic ciudat, pentru că omenirea are o istorie de prietenie cu vaccinurile. În copilărie, am avut rujeolă, poliomielită şi nimeni nu a spus nimic... Poate că această virulenţă se datorează incertitudinii, nu doar pandemiei.

Există diversitatea vaccinurilor şi, de asemenea, faima unor vaccinuri că sunt puţin mai mult decât apă distilată şi acest lucru a creat frică, unii spun că, odată cu vaccinul, virusul intră în interiorul nostru sau că vaccinurile nu sunt testate suficient.

Chiar şi la Colegiul Cardinalilor există nişte antivaccinişti, iar unul dintre ei, bietul om, este internat cu coronavirus. Ironia vieţii. Le este frică. La Vatican, toţi sunt vaccinaţi, cu excepţia unui grup mic”, a spus suveranul pontif care a încheiat cu  „cea mai gravă boală? Nu este Covid, ci lipsa iubirii”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Islaz
16.09.2021, 13:08:22

Adica avortul si homosexualitatea sunt uraciune in fata lui Dumnezeu da catolicii nu e nicio problema daca le incurajeaza ?

-7 (7 voturi)
Radu Mîrcea
16.09.2021, 13:37:04

What?

-9 (9 voturi)
d4v1de 1sa
16.09.2021, 13:39:42

Un link, ceva? De ce nu publicati si sursa articolelor?! Nu ca nu l-as crede in stare pe acest popica de asemenea declaratii imberbe, mai ales ca este pe statul de plata al mafiei rockefeller...

-13 (13 voturi)
Radu Mîrcea
16.09.2021, 13:50:10

d4v1de 1sa Uite link ul: https://www.youtube.com/watch?v=VgWl82rno6U&ab_channel=rexoly

-9 (9 voturi)
d4v1de 1sa
16.09.2021, 13:55:56

Multumesc. ps: sa nu-mi spui ca esti chiar Maria Taga in persoana ... Oricum, multumesc.

-12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările