Europa

articolul anterior articolul urmator

Papa Francis îi îndeamnă pe părinţi să-şi susţină copiii gay

7
26 Jan 2022 16:40:40
Autor: Maria Ţaga
FOTO: Filippo Monteforte/ AFP
FOTO: Filippo Monteforte/ AFP

Papa Francisc a afirmat miercuri că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin, relatează Reuters. Afirmaţiile fac parte din comentariile spontane rostite în cadrul audienţei generale săptămânale în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor.

„Părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare”, a spus Papa Francisc, potrivit Agerpres.

Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori.

A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Vornicu
26.01.2022, 16:41:55

„Părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare”, a spus Papa Francisc, potrivit Agerpres." Interesant cum a vorbit ! Zici ca e beat , dar cred doar ca a vrut sa transmita un mesaj cifrat ca e amenintat cu un pistol din spate .

-17 (21 voturi)
Vornicu
26.01.2022, 16:44:31

"Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori." Da da cu conditia sa denunte gaysmul

-17 (21 voturi)
Vornicu
26.01.2022, 16:52:06

"A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil" Da dar doar bisericile sataniste

-18 (20 voturi)
Vornicu
26.01.2022, 16:57:01

"Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale." Da dar cei care au zis asta vor ajunge in Iad

-18 (20 voturi)
Denzel
26.01.2022, 17:15:27

Acest Papa, pare mai mult un lobbyist decat un conducator al bisericii.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările