Europa

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc cere ca biserica să prioritizeze victimele abuzurilor, mai ales dacă acestea sunt comise de clerici

2
19 Sep 2021 16:57:39
Autor: Maria Ţaga
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să se concentreze asupra victimelor abuzurilor comise de membri ai clerului pentru ca acestea să nu se mai repete şi să-şi facă mai puţine griji cu privire la reputaţia Bisericii Catolice.

„Doar privind în faţă adevărul acestor acte de cruzime şi căutând cu umilinţă iertarea victimelor şi supravieţuitorilor va putea Biserica să-şi găsească drumul", a declarat papa într-un mesaj video înregistrat pentru o conferinţă pe tema protecţiei copilului desfăşurată la Varşovia, la care participă reprezentanţi ai bisericii şi profesionişti laici din 20 de ţări, potrivit Agepres. 

Papa a mai susţinut că penitenţa faţă de aceste crime ale trecutului trebuie să se transforme într-o cale concretă spre reformă, atât pentru a preveni abuzuri ulterioare dar şi pentru a le oferi oamenilor încrederea că vor urma schimbări adevărate şi persistente, scrie aceeaşi sursă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Kongo-Müller
19.09.2021, 19:36:30

Bravo ! Pedofilia trebuie pedepsita cu maxima severitate !

-9 (11 voturi)
R e l i g u l o u s @ Vancouver.Canada
20.09.2021, 00:46:25

Si la orthodoxi ! https://adevarul.ro/news/societate/sa-lumina-timp-zece-ani-calugarul-sebastian-jitaru-agresat-violat-mai-elevi-seminarul-teologic-ioan-gura-aur-husi-1_601d14fe5163ec4271a78fcb/index.html

+10 (10 voturi)
Modifică Setările