Europa

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc glumeşte cu preoţii mexicani despre durerea cronică de genunchi: „Am nevoie de puţină tequila pentru piciorul meu”

4
16 May 2022 21:28:17
Autor: News.ro
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Papa Francisc a glumit recent cu un grup de preoţi mexicani care l-au întrebat despre durerea lui cronică de genunchi. „Ştii de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila”, a spus el, făcându-i să râdă pe preoţi, relatează Le Figaro.

Această conversaţie a fost filmată de unul dintre preoţii mexicani în timpul audienţei generale săptămânale a Papei Francisc de miercurea trecută şi a fost postată pe TikTok, devenind virală.

„Papa Francisc, cum mai este genunchiul tău?” întreabă unul dintre preoţi în acest videoclip, potrivit AFP.

„Foarte capricios”, răspunde Suveranul Pontif, evocând durerile care l-au forţat să apară pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile la începutul lunii mai şi să amâne o călătorie în Liban.

Preotul mexican îi spune apoi liderului Bisericii Catolice: „Vă mulţumesc pentru zâmbetul dumneavoastră, pentru bucuria de a fi aici în pofida problemelor. Sunteţi un exemplu demn de urmat pentru viitorii preoţi”.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, răspunde din vârful papamobilului său: „Ştii de ce am nevoie pentru piciorul meu? De puţină tequila”, şi toată lumea izbucneşte în râs.

„Dacă într-o zi mergem la Sanctae Marthae, îţi aducem o sticlă mică”, îl asigură preoţii, referindu-se la o vizită la locul de reşedinţă al Papei la Vatican.

Nu este prima dată când Suveranul Pontif glumeşte şi îşi etalează buna dispoziţie în faţa oamenilor care îl salută în timpul audienţei generale. De asemenea, Papa Francisc oferă des comentarii ironice referitoare la durerea de la genunchiul drept pe care o suferă de luni de zile.

La începutul lunii mai a primit o infiltraţie pentru a reduce durerea. În ianuarie, el le-a explicat credincioşilor problemele sale de sănătate în timpul unei audienţe generale, afirmând că este „ceva temporar.

„Se spune că li se întâmplă doar bătrânilor, şi nu ştiu de ce mi s-a întâmplat mie...”, a conchis el zâmbind, în aplauzele publicului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Necula Mario
17.05.2022, 01:08:52

Sunteti siguri ca glumea ???....

-12 (12 voturi)
Stic
17.05.2022, 01:24:52

„Se spune că li se întâmplă doar bătrânilor, şi nu ştiu de ce mi s-a întâmplat mie...”, a conchis el zâmbind, în aplauzele publicului." Pentru ca ai ajuns satanist , si se pare ca seti la nivelul lui Iuda . Pentru ca ii venerezi pe nazistii ucraineni Azov .

-1 (1 vot)
Necula Mario
17.05.2022, 05:04:12

Eu ma intreb daca sfantul Kiril consuma tequila ruseasca...

-12 (12 voturi)
www.brave.com
17.05.2022, 15:32:04

Potrivit materialelor din arhivele sovietice, Kirill era un agent KGB (la fel ca și Alexei). Aceasta înseamnă că era mai mult decât un informator, dintre care erau milioane în Uniunea Sovietică. A fost un ofițer activ al organizației. Potrivit unui raport din 2006, averea lui Kirill era de 4 miliarde de dolari, iar un raport din Novaya Gazeta din 2019 a estimat valoarea sa la 4-8 miliarde de dolari. Conform unei investigații din 2020 a lui Proekt, Kirill și doi dintre verii săi dețineau nouă imobile separate în valoare de 2,87 milioane USD în regiunea Moscova și Sankt Petersburg. În 2009, Kirill a fost fotografiat purtând un ceas Breguet din aur de 30.000 USD. Biserica Ortodoxă a fotografiat ceasul dar Kirill a susținut că ceasul a fost photoshoped într-o fotografie a lui. Kirill a recunoscut mai târziu că de fapt deținea ceasul. Jurnaliștii ziarelor Kommersant și Moskovskij Komsomolets l-au acuzat pe Kirill de profit și abuz de privilegiul de a importa fără taxe vamale de țigări acordat bisericii la mijlocul anilor 1990 și l-au numit „Mitropolitul tutunului”. Se presupune că Departamentul pentru Relații Externe cu Biserica a acționat ca cel mai mare furnizor de țigări străine din Rusia. Sociologul Nikolai Mitrokhin a estimat că profiturile acestei operațiuni, presupus sub conducerea lui Kirill, au totalizat 1,5 miliarde de dolari în 2004, iar The Moscow News în 2006 la 4 miliarde de dolari. În calitate de Patriah, Kirill a spus că domnia lui Putin este un miracol. El a susținut în mod deschis candidatura lui Putin la președinție în 2012 și a spus că Putin a corectat calea istoric greșită a Rusiei după venirea la putere și a organizat o ceremonie specială de rugăciune în onoarea realegerii lui Putin de două ori, la 7 mai 2012 și în mai 2018.

-10 (12 voturi)
Modifică Setările