Europa

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbe doar pentru imagine şi care se roagă „cu oboseală, ca nişte papagali”

16
22 Oct 2020 11:43:12
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto arhivă
Foto arhivă

Papa Francisc i-a criticat miercuri cu prilejul Audienţei generale pe care care vin la slujbe doar  "pentru a demonstra că sunt catolici" sau "pentru a expune ultimul model cumpărat" relatează Digi 24, care citează Agerpres.

În cateheza dedicată rugăciunii în cursul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în aula Paul al VI-lea, unde suveranul pontif a stat departe de credincioşi, acesta a denunţat şi "falsele rugăciuni", făcute "doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi".
 
"Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi", a adăugat papa Francisc, potrivit Digi 24.
 
Suveranul pontif a explicat credincioşilor că rugăciunea "nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii", „iar a nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului".
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Dascal
22.10.2020, 11:58:33

Suveranul pontif a explicat credincioşilor că rugăciunea "nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii", „iar a nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului". Corect ! De aia alaltaieri cand s-a rugat papa alaturi de pagani ca sa calmeze Covidul a facut sacrilegiu si abominatie .

+2 (6 voturi)
defu gabi
22.10.2020, 12:09:25

Un ipocrit batran... Subsolurile bancile si seifurile Vaticanului sunt pline doldora de lingouri de aur provenit din expeditiile de jaf ale cruciatilor si in timpul asta milioane de copii infometati si bolnavi mor in chinuri in lume prin diecezele din Africa, America de Sud si Asia unde episcopii trag de decenii semnale de alarma dar "sfantul scaun" e prea surd sa le auda strigatul de disperare... Papa aude numai trompetele globalismului si danseaza pe ritmuri de jazz nwo...

+2 (6 voturi)
Gigi_ Kent_
22.10.2020, 12:05:54

Adica pe 99% din romani de ex...este?

-2 (2 voturi)
Dascal
22.10.2020, 12:13:23

romanii sunt 85% ortodocsi de rit Rusesc.

-4 (4 voturi)
Gigi_ Kent_
22.10.2020, 12:23:53

ma refeream... GENERIC mister. A te ruga e univrsal la cei religiosi din orice religie/rit ar face parte. In Ro religiosii se impart cam asa: vreo 5-10% fanatici si evident niste ignoranti, 75% isi fac cruce dar ii doare in pix de biserica si nu cred in nimeni si restu is atei, adica oameni NORMALI la cap.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările